Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

Öcaline - 2020. január 31. 18:22

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

A Dunanett Nonprofit Kft. Budai Nagy Antal úti telephelyén tartott tájékoztatót a napokban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. A helyszínbejárással körített program témája a tiszta Dunaújváros volt, a tájékoztató során az alpolgármester Márton László szállítási osztályvezetővel közösen nyomatékosította: sajnos a kelleténél kevesebben tudják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek lehetőségén túl a hulladékudvar is nyitott a városlakók előtt:
– Egyre többen gyűjtenek szelektíven hulladékot városunkban, mégis évek óta megoldatlan probléma, hogy a hulladékgyűjtő szigetek környezetében sokszor áldatlan állapotok uralkodnak. Az új városvezetés elhatározott célja, hogy megszüntesse az áldatlan állapotokat, ennek a munkának az egyik fontos helyszínén járunk most. Azt reméljük, hogy a lakosság előtt is nyitott hulladékudvar olyan lehetőséget teremt, amellyel szintén egyre többen élnek majd, így tevőlegesen is hozzájárulva a tisztább Dunaújvároshoz, a rendezettebb városképhez.
A lényeg: a Dunanett Nonprofit Kft. telephelyén, a hulladékudvarban ingyenesen helyezhetik el a lakók a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat – ezzel is csökkenthető a hulladékszigeteknél felgyülemlő szemét mennyisége. Mezei Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: aki a hulladékszigetek mellett halmozza fel a szemetet, az illegálisan helyezi ki azt. A hulladékudvar tehát nyitott bázisként üzemel, ráadásul a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat a lakosok díjmentesen helyezhetik el a Budai Nagy Antal út. 2. alatti telephelyen. A hulladékgyűjtő udvarban papír-, műanyag-, fém-, italkarton és üveg csomagolási hulladék helyezhető el nagyobb mennyiségben – továbbá térítésmentesen leadhatók az elektronikai hulladékok. Az alábbi táblázat összefoglalja, hogy mit várnak és mit tilos a hulladékudvarba vinni – íme!


 

Végül, de közel sem utolsósorban itt a telep nyitva tartási rendje!

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8-12 óra
Szerda: 13-17 óra 
Csütörtök, péntek, szombat: 8-12 óra
Vasárnap: ZÁRVA

Szelektíven gyűjt? Nyitott kapukkal várja a hulladékudvar!

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)