Közélet

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

2017. február 23. (csütörtök) 8:30

A kormány célkitűzései közt szerepel, hogy kevesebb embernek kelljen a közfoglalkoztatásban dolgoznia. Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programokat tervez kialakítani.

Sport

Fordítottak a lilák

Fordítottak a lilák

2017. február 22. (szerda) 20:18

Két harmad után még vezetett, ám végül 4-3-as vereséget szenvedett a MOL Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén a DAB csapata, így az UTE került közelebb a továbbjutáshoz.

Sziréna

Kevesebb a bűncselekmény a városban

Kevesebb a bűncselekmény a városban

2017. február 22. (szerda) 18:17

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és kevesebb lett a lakásbetörések, valamint az autófeltörések száma is a városban. Így értékelte a tavalyi esztendő eredményét Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője a szerdai állománygyűlésen.

Belföld

Újabb felminősítés

Újabb felminősítés

2017. február 22. (szerda) 7:55

A Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő a devizában kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzatát "BBB" osztályzatról "BBB pluszra" javította. A besorolás kilátása stabil.

Napihami

Kultúra

Útirajzok - Petőfi vándorútja a Bartókban

Útirajzok - Petőfi vándorútja a Bartókban

2017. február 22. (szerda) 8:35

Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese nagy fába vágta a fejszéjét, mikor elhatározta, hogy egy hetvenperces előadás során megosztja a nézőkkel a 26 éves Petőfi Sándor utazásainak fiktív történetét.

Oktatás

Szakmák Napja a Rudasban

Szakmák Napja a Rudasban

2017. február 22. (szerda) 15:33

A Szakmai nap keretében alaposabban is megismerhették választott szakjaikat a Rudas iskola diákjai, hiszen rengeteg előadás és szakember segítette őket a pályaválasztásban.

Mozaik

Mesedélután a könyvtárban

Mesedélután a könyvtárban

2017. február 23. (csütörtök) 16:52

Farsangi mesedélutánra várták a kisiskolásokat a József Attila Könyvtárba, hogy mesés feladatokkal űzzék el a telet.

Napraszóló

Zsuzsanna, a „fülelőnap”

Zsuzsanna, a „fülelőnap”

2017. február 19. (vasárnap) 11:07

Februárban egymás sarkát tapossák az időjósló napok. Mindjárt a hónap elején, másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medve viselkedéséből következtethetünk: ha az árnyékát meglátva visszabújik a barlangjába, hosszú tél lesz.