Kézilabda: kiütéssel tovább

spigott - 2014. november 23. 18:39

Nagyon simán, 30-15-re nyerte a WHC Vardar elleni mérkőzést a DKKA női kézilabda csapata. Mátéfi Eszter tanítványai már a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, esélyt sem adtak vendéglátójuknak, így kettős győzelemmel biztosították helyüket az EHF Kupa következő fordulójában.

Az EHF Kupa harmadik körének visszavágóját játszotta ma DKKA női kézilabda csapata a WHC Vardar otthonában. Együttesünk 28-20-as előnyt szerzett a párharc odavágóján, s egyértelműen a továbbjutás reményében várta a macedóniai összecsapást.
Melyet nem is kezdett rosszul Mátéfi Eszter együttese, hiszen korán megszerezte a vezetést, s bár erre még válaszolni tudtak a házigazdák, a folytatás már úgy alakult, ahogy azt elterveztük. A jó védekezés mellett működött a támadójáték is, sorozatban négy gólt szereztek Bulathék, így a 8. percben már időt kellett kérnie a hazaiaknak (1-5).

Ezt egy kisebb dunaújvárosi megtorpanás követte, amit három lőtt góllal büntettek a vendéglátók, ám csak 5-7-es állásig reménykedhettek a szoros eredményben, mert a félidő hajrájában ismét magára talált a Kohász. Játékosaink könnyedén halászták le a Vardar bejátszásait, Triffa is remekelt a kapuban, s ekkor végre a helyzetkihasználással sem volt már gond. Az utolsó tíz percet 6-1-re nyerték a mieink, így a félidei szünethez érve már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyerik a meccset Ferlingék (6-13).

Mátéfi Eszter csapata a magabiztos vezetés ellenére sem állt le a térfélcserét követően, s könnyedén növelte tovább előnyét. Triffa védései mellett "ültek" a lerohanások is, így a 38. percben már 7-17-es eredménynek örülhettünk. A dunaújvárosi szakvezetés ekkor már egyre több lehetőséget adott azoknak, akik addig kevesebbet játszottak, de ettől sem torpant meg együttesünk sőt, a 40. és az 50. perc között kiütötte ellenfelét. a csereként beállt Nagy Éva többször is védett, s a lerohanásokból sorozatban lőtte góljait csapatunk, így az 53. percben már 11-26-os állást mutatott az eredményjelző. A meccs utolsó perceiben már semmi izgalom nem akadt, a Kohász megtartotta fölényes vezetését, s végül 15-30 arányban nyerte meg a párharc visszavágóját, így kettős győzelemmel jutott be az EHF Kupa negyedik fordulójába.

WHC Vardar – DKKA
15-30
(6-13)

Gólszerzőink: Bulath 5, Takács B. 4, Triscsuk 4, Azari 3, Berta 3, Hosszu 3, Ács 2, Ferling 2, Vincze 2, Rádl 1, Kamper 1

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.