Kosárlabda: serdülő sikerek

spigott - 2014. december 8. 13:48

Mindkét találkozóját megnyerte a Pest Megyei bajnokság hétvégi fordulójában a Dunaújvárosi Sárkányok serdülő csapata. Fiatal kosárlabdázóink remekül játszottak a fővárosi viadalon, ahol kiváló védekezésüknek is köszönhetően arattak biztos győzelmeket.

A fővárosban rendezték meg hétvégén a kosárlabdázók Pest Megyei serdülő bajnokságának harmadik fordulóját, melyen a Dunaújvárosi Sárkányok együttese is érdekelt volt.
A dunaújvárosi fiatalok két mérkőzést játszottak a megméretésen, az első éppen a házigazda Keresztúri SE ellen, ahol viszonylag könnyen, végig vezetve győzték le ellenfelüket. Mint azt Boda Gábor, a Sárkányok vezetője elmondta, az idei szezonban "felsősöknek" számítanak ebben a korosztályban, s ez elsősorban a kosár alatt munkában látszik meg, mivel már nem számítanak alacsonynak vetélytársaikhoz képest. Ez a Keresztúri SE elleni összecsapáson is mérhető volt, hiszen egyértelmű fölénybe voltak a palánk alatt, s ennek, valamint jó védekezésüknek köszönhetően végül 97-62-es győzelemnek örülhettek a találkozó végén.
Ahogy az elmúlt két fordulóban, úgy ezúttal is a Bicske csapata várt a mieinkre a forduló döntőjében, de a közelmúltban elszenvedett vereségekért most alaposan visszavágtak a Sárkányok. A meccs utáni értékelésből megtudhattuk, hogy idén még nem játszott ennyire fegyelmezetten a dunaújvárosi alakulat, mindenki hajlandó volt küzdeni, rengeteget kommunikáltak egymással a gyerekek a pályán. Ennek is köszönhetően mind a négy negyedet behúzta csapatunk, mely végül 68-51-es sikert aratott vetélytársa felett, komoly fejlődés mutatva ezzel az elmúlt fordulókhoz képest.

Eredmények, pontszerzők:

Keresztúri SE–Pécel - Dunaújvárosi Sárkányok U14
62-97
(18-32, 7-18, 20-23, 17-26)
Pontszerzők: Matucza Gyula 24, Fehérvári Máté 22, Csépányi Zalán 17, Bozsik Vilmos 12, Petrin Richárd 10, Lampert Marcell 8, Benkovics Gábor 2, Braun Patrik 2.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 - Radobasket Bicske
68-51
(23-14, 19-17, 16-14, 10-6)
Pontszerzők: Matucza Gyula 21, Petrin Richárd 17, Bozsik Vilmos 11, Fehérvári Máté 10, Csépányi Zalán 6, Lampert Marcell 3, Benkovics Gábor, Braun Patrik.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.