Kosárlabda: serdülő sikerek

spigott - 2014. december 8. 13:48

Mindkét találkozóját megnyerte a Pest Megyei bajnokság hétvégi fordulójában a Dunaújvárosi Sárkányok serdülő csapata. Fiatal kosárlabdázóink remekül játszottak a fővárosi viadalon, ahol kiváló védekezésüknek is köszönhetően arattak biztos győzelmeket.

A fővárosban rendezték meg hétvégén a kosárlabdázók Pest Megyei serdülő bajnokságának harmadik fordulóját, melyen a Dunaújvárosi Sárkányok együttese is érdekelt volt.
A dunaújvárosi fiatalok két mérkőzést játszottak a megméretésen, az első éppen a házigazda Keresztúri SE ellen, ahol viszonylag könnyen, végig vezetve győzték le ellenfelüket. Mint azt Boda Gábor, a Sárkányok vezetője elmondta, az idei szezonban "felsősöknek" számítanak ebben a korosztályban, s ez elsősorban a kosár alatt munkában látszik meg, mivel már nem számítanak alacsonynak vetélytársaikhoz képest. Ez a Keresztúri SE elleni összecsapáson is mérhető volt, hiszen egyértelmű fölénybe voltak a palánk alatt, s ennek, valamint jó védekezésüknek köszönhetően végül 97-62-es győzelemnek örülhettek a találkozó végén.
Ahogy az elmúlt két fordulóban, úgy ezúttal is a Bicske csapata várt a mieinkre a forduló döntőjében, de a közelmúltban elszenvedett vereségekért most alaposan visszavágtak a Sárkányok. A meccs utáni értékelésből megtudhattuk, hogy idén még nem játszott ennyire fegyelmezetten a dunaújvárosi alakulat, mindenki hajlandó volt küzdeni, rengeteget kommunikáltak egymással a gyerekek a pályán. Ennek is köszönhetően mind a négy negyedet behúzta csapatunk, mely végül 68-51-es sikert aratott vetélytársa felett, komoly fejlődés mutatva ezzel az elmúlt fordulókhoz képest.

Eredmények, pontszerzők:

Keresztúri SE–Pécel - Dunaújvárosi Sárkányok U14
62-97
(18-32, 7-18, 20-23, 17-26)
Pontszerzők: Matucza Gyula 24, Fehérvári Máté 22, Csépányi Zalán 17, Bozsik Vilmos 12, Petrin Richárd 10, Lampert Marcell 8, Benkovics Gábor 2, Braun Patrik 2.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 - Radobasket Bicske
68-51
(23-14, 19-17, 16-14, 10-6)
Pontszerzők: Matucza Gyula 21, Petrin Richárd 17, Bozsik Vilmos 11, Fehérvári Máté 10, Csépányi Zalán 6, Lampert Marcell 3, Benkovics Gábor, Braun Patrik.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.