Kézilabda: önbizalom növelő siker

spigott - 2015. január 5. 17:41

A jó védekezésben, kapusteljesítményben, s az egységes csapatjátékban látta a vasárnapi bravúros siker kulcsát a DKKA csapatkapitánya. Ferling Bernadett érthetően boldog volt a siófoki győzelmet követően, ám fél szemmel már a hétvégi bajnoki felé kacsintgat.

Mint arról beszámoltunk, remek győzelmet aratott vasárnap este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a bajnoki tabella harmadik helyén álló Siófok otthonából hozta el a két pontot egy végletekig kiélezett, fordulatos összecsapás végén. Mátéfi Eszter tanítványai 21-20-as sikernek örülhettek a Balaton partján, mellyel nem csak visszavágtak ellenfelüknek a bajnokság első fordulójában elszenvedett hazai vereségért, hanem pontszámban be is érték riválisukat.

A találkozó után elsősorban az egységes játékot, védekezést és Triffa Ágnes kiváló kapusteljesítményét emelte ki az együttes vezetőedzője, s hasonlóan vélekedett Ferling Bernadett csapatkapitány is, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy mi is adott számukra extra motivációt ahhoz, hogy sikerrel vegyék a forduló rangadóját.
- Nagyon bántott minket, hogy a bajnokság elején elvitte a két pontot ellenfelünk a Dunaújvárosi Sportcsarnokból, s ahogy közeledett a meccs, egyre inkább érezhető volt, mindenki úgy készül, hogy visszavágjunk nekik a dunaújvárosi vereségért. Az sem volt ráadásul mellékes, hogy rendkívül szoros az élmezőny, így nagyon fontos volt a siker megszerzése a négy közé jutás miatt is.
A Kohász csapatkapitánya elárulta, hogy azt kapták a mérkőzéstől, amire számítottak, hatvan percen át tartó hatalmas küzdelmet, s rengeteg izgalmat.
- Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Siófoknak nagyon jó csapata van, s ilyen szempontból be is jött, amire készültünk, mert egy borzalmasan nehéz meccset játszottunk. Egy igazi rangadó volt, igazából túl szép játék egyik oldalon sem láthattak a drukkerek, viszont nekünk akadt egy olyan időszakunk a második félidő elején, amikor kimondottan jól játszottunk, s állva hagytuk a Siófokot. A hazaiak azonban nem adták túl könnyen magukat, felzárkóztak sőt, még a vezetést is átvették, ám a hajrát jól bírtuk idegekkel, s így talán még jobban örültünk a győzelemnek, hiszen egy rendkívül kiélezett véghajrát sikerült sikerrel megvívnunk.

Ferling Bernadett elmondása szerint a jó védekezés és kapusteljesítmény volt a győzelem kulcsa, s az, hogy a hajrát annak ellenére is bírták erővel, hogy a héten többen is betegséggel bajlódtak a csapatból.
- Óriási küzdelem volt, nagyon sokat dolgoztunk, s a védekezésünk és a kapusteljesítményünk adott egy olyan alapot, amitől magabiztosak lettünk és meg tudtuk nyerni a meccset. Pedig nem volt egyszerű a helyzetünk, mert a héten elég sok minden akadályozta a felkészülésünket, többen is betegséggel bajlódtak, de Úr doktor nagyon jó munkát végzett, mindenki játékra kész volt a rangadóra, Mátéfi Eszter is sokat cserélt, így erővel is jól bírtuk a meccset. Emellett magunknak is bizonyítani akartunk, hogy meg tudunk nyerni egy ilyen végjátékot, mert a tavalyi csapat sokszor nyert ilyen helyzetben, viszont idén ez még nem sikerült, idáig. Kellett nekünk nagyon ez a győzelem, szereztünk ezzel egy jó adag önbizalmat, meg egy kisebb nyugalmat is, mert nagyon sűrű a mezőny, s minden szerzett pontnak hatalmas értéke van a négy közé jutás szempontjából. Persze hátra nem dőlhetünk, mert nagyon kemény időszak elé nézünk, szombaton érkezik a Mosonmagyaróvár, mely ellen szintén a győzelem reményében lépünk pályára.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.