Verésbe fulladó vita és kisstílű tolvajbanda

spigott - 2015. január 26. 15:14

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy 45 éves férfival szemben, aki tettleg bántalmazott egy nagykarácsonyi lakost. Szintén vádemelést javasolnak a nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. István nagykarácsonyi lakossal szemben. A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november 17-én délután Nagykarácsony, Alkotmány utcában bántalmazott egy helyi lakost.

A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a rendelkezésre álló adatok alapján hónapok óta tartó haragos viszonyuk miatt lökte fel és ütötte meg a kerékpárral közlekedő sértettet. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

Loptak amit értek

Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Róbert 19 éves, P. L. Tamás 24 éves, K. Tibor 49 éves és R. Nándor 44 éves mezőfalvi lakosokkal szemben.

Az elkövetőket azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014 áprilisában Mezőfalva, Szőlőhegyen három hétvégi házba törtek be, ahonnan élőállatokat, tojást, sonkát, szódavizet, bort és szerszámgépeket tulajdonítottak el. A fentieken túl S. Róbert és P. L. Tamás egy segédmotoros kerékpár eltulajdonításával is megalapozottan gyanúsítható. 

A körzeti megbízott és egyenruhás társai akkor érték tetten a négy tolvajt, amikor egy újabb hétvégi ház feltörését követően az ott zsákmányolt két zsák dióval és légpuskával akartak kereket oldani.  


 

A széles körű nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy R. Nándor veréssel fenyegette bűntársait, amennyiben azok nem kísérik el éjszakai portyáira. A férfinak ezért zsarolás bűntett elkövetése miatt is felelnie kellett.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő R. Nándor és szabadlábon védekező társai ellen és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)