Akarat Ereje Kupa: negyedik nekifutás

spigott - 2015. május 22. 17:13

Nyolc női és tizenkét férfi együttes küzdhet meg egymással a hétfői IV. Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon, melynek egy igazi sztárvendége is lesz.

Ismét eltelt egy év, ezért újra megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás, jótékonysági labdarúgó tornát. Mint az a szervező DLSZ sajtóanyagából kiderült, a négy évvel ezelőtt elindított rendezvény már meghatározó sorozata a versenynaptáruknak, és szívet melengető érzés visszagondolni az előző három kupára, melyet Szatmári Ádámnak és a sportolóknak rendeztünk meg.

Visszatekintve a sorozat eddigi állomásaira, láthatjuk, hogy mindegyik versenynek más volt a célja, de mindig volt bennük valami közös, mégpedig a szeretet és az összefogás. Ezek a fogalmak szorosan összefonódnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hitvallásával és közösségépítő törekvéseivel. Az első Akarat Ereje Kupa célja a segítségnyújtásról szólt, melyben Ádám osztálytársai is megmutatták tánc és énektudásukat. A második torna már igazi, családias hangulatban zajlott, melyet megtisztelt Vasas néptáncegyüttes, ráadásul minden résztvevő csapat egy-egy ajándékkal is meglepte a kupasorozat házigazdát, Szatmári Ádámot. A tavalyi Akarat Ereje kupán Ádám viszonozta a szeretetet és a törődést, ezúttal ő maga adott mindenkinek személyes ajándékot, hogy a sportnapot nagyszerű közös videózással és süteményezéssel zárják.

A jó hangulat idén is garantált, hiszen a hölgyek és férfiak számára megrendezett focikupa mellett hőlégballon függesztés, ugráló vár, rajzverseny, kézművel foglalkozások várják az Alsó Duna-partra kilátogató sportbarátokat, akik a magyar labdarúgó válogatott hálóőrével, a Bolton FC csapatában szereplő Bogdán Ádámmal is találkozhatnak a hétfői rendezvényen. Ami pedig a részletes programot illeti, a már hagyományosnak számító labdarúgó kupán ezúttal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is összemérhetik egymással erejüket. Előbbiek versengésében tizenkettő, míg a hölgyek mezőnyében nyolc csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért. A programterv alapján már hétfőn reggel nyolc órától pályán lesznek a csapatok, ekkor kezdődnek ugyanis meg a csoportküzdelmek, míg az egyenes kieséses szakaszra délután három órától kerül majd sor. A hölgyek döntőjében 17:20-tól, míg a férfiakéban 17:40-től húznak szerelést a fináléba bejutott együttesek.

Részletes programterv a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.