Tollaslabda: szép szezonzáró

spigott - 2015. május 4. 10:43

Remekül szerepeltek a hétvégén, Seregélyesen megrendezett U11-es Országos Bajnokságon a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói.

Seregélyesen, az U11-es Országos Bajnokságon vettek részt hétvégén a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói. A dunaújvárosi színeket ezúttal Friedl Natalie, Ludman Mira, Csomor-Németh Lili, Borbély Hannna, Tarczal Kíra, Dobrovitz Barabás Zoltán, Vagyóczki Dávid, Nagy Bence, Morva Bence, Zuniga Ádám képviselték a korosztály utolsó, évadzáró versenyén.
A Danubius KSE fiatal tehetségei ezúttal is bizonyították tudásukat, hiszen a kislányok versengésében négyen is felkerültek a nyolca főtáblára, míg a fiúknál ketten jutottak be a legjobb nyolc versenyző közé. Tarczal Kíra, Zuniga Ádám, Morva Bence és Vagyóczki Dávid is szépen küzdött életük első Országos Bajnokságán, így méltán lehetett elégedett teljesítményükkel Jakab János edző. Friedl Natalie és Ludman Mira végül a hetedik, Nagy Bence hatodik, míg Borbély Hanna és Dobrovitz Barabás Zoltán a későbbi győztestől kikapva a rendkívül előkelő ötödik helyen végzett. Emellett jutott egy gyönyörű érem is a dunaújvárosiaknak, ugyanis Csomor-Németh Lili bronzéremmel zárta a korosztályos magyar bajnokságot.

Májusban két nagy esemény vár még a dunaújvárosi versenytollaslabdásokra: május 23-án Pécsett rendezik meg az U15-ös Csapat Bajnokságot, ahol a legszorgalmasabb fiatal játékosok indítását is tervezi Jakab János edző, míg május 24-én a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerül sor az Országos Felnőtt "C" és "D" kategóriás ranglista versenyre, melyen újabb szép eredményeket várhatunk versenyzőinktől.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.