Érdemesek és elhivatottak - A pedagógusi pálya elismerése

Molnár Emese - 2015. június 11. 8:43

A pedagógus nap alkalmából elismeréssel méltatták a pedagógusok, és az oktatási intézményekben dolgozók munkáját. Az önkormányzat által alapított díjakat minden tanév végén adják át az arra érdemeseknek.

A nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérmet, a kiváló oktató-nevelő munkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést adományozták. 

A tegnapi ünnepséget a Széchenyi gimnázium kórusának előadása nyitotta. Az ünnepi köszöntőt félre téve Cserna Gábor polgármester személyesen, a személyes élmények felidézésével köszöntötte a jelen lévő dadusokat, óvónőket, tanítókat és tanárokat. – Bár fontos, hogy a felgyorsult világban kövessék a kor technikai vívmányait a tanítás során, de a legfontosabb, hogy a tudást, az értékeket átadják a gyermekeknek– mondta a polgármester.

Az önkormányzat által szervezett ünnepségen a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjban részesült Hubacsekné Nagy Emília óvodavezető, valamint Szuprics Tamás pedagógus. Hubacsekné Nagy Emília a dunaújvárosi 17. számú napköziotthonos óvoda óvónőjeként kezdte szakmai tevékenyégét. Az elmúlt 40 év alatt óvónői munkájában mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az óvodapedagógusok módszertani ismereteinek fejlesztése, megújítása. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését. Szükségesnek érezte óvodai alapítvány létrehozását többek között azzal a céllal, hogy a szociális helyzetükből adódóan hátrányos helyzetű gyermekeket fokozottan figyelemmel kísérje, illetve körülményeik javítását elősegítse.

Szuprics Tamás 1984-től a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is a gimnáziumi elvárásoknak megfeleltesse. Célja a tehetség felismerése, kibontakoztatása.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat vehette át Éliás Miklós Tiborné pedagógus, Szilárdi Sándorné gazdasági ügyintéző, László Gyuláné pedagógus, Dominek Zoltánné pedagógus és Oroszi Miklósné óvónő. Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjazták Mericz Krisztina Zsuzsanna pedagógust, Szalai Istvánné óvónőt, Vinczepálné Török Katalin óvodapedagógust, Lőwy Vera pedagógust, Hartungné Hajnal Klára tanítónőt, Dömötörné Gráczer Erika tanárnőt, Nagy Lajosné pedagógust, Ritterné Marth Edit pedagógust és Oláh Csaba pedagógust.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.