Munkaruhát öltöttek a Kohász kézisei

spigott - 2015. július 13. 15:25

Megkezdte felkészülését a 2015/2016-os bajnoki és kupaszezon küzdelmeire a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melynek klub- és szakvezetése sajtótájékoztató keretében számolt be a felkészülési időszak legfontosabb feladatairól.

Hivatalosan is megkezdte a felkészülést a 2015/2016-os szezon küzdelmeire a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely évadnyitó tájékoztatón látta vendégül ma délután a sajtó képviselőit. A családias, jó hangulatú összejövetelen együttesünk vezetése, régi és új játékosai is jelen voltak, s Szemenyei István ügyvezető először a szakmai stáb tagjait ismertette a jelenlévőkkel.

"Vezetőedzőnk továbbra is Mátéfi Eszter lesz, akivel erre a bajnoki szezonra hosszabbítottunk szerződést, míg György László felnőtt együttesünk pályaedzője, a junior csapat vezetőedzője, s utánpótlásunk szakmai munkájának összefogója lesz. Örömünkre szolgál, hogy kapusedző poszton visszatért Dunaújvárosba Farkas Andrea, s ugyancsak öröm, bár ebben az idő múlása egyfajta kényszerűséget jelez, hogy Ferling Bernadett megváltozott szerepkörben, az egyéni képzésekben, a rekreációban, valamint utánpótlásunk egészen fiatal tagjainak edzésével fogja segíteni a munkánkat." – árulta el Szemenyei István.

Ügyvezetőnk az új játékosokkal kapcsolatban is csak megerősíteni tudta korábban kiadott közleményüket, s örömmel köszöntötte Kovács Annát (előző klubja: Érd), Szalai Babettet (siófok), Oguntoye Viktóriát (Érd), Hajtai Vanesszát (Mosonmagyaróvár) és Termány Ritát (Szeged), akikkel több éves szerződéseket kötött a dunaújvárosi csapatvezetés. A felnőtt keretbe igazolt játékosok mellett három tehetséges fiatalt is szerződtetett a DKKA, így Dunaújvárosban folytatja pályafutását Nick Viktória (Érd), Gindeli Panna (Debrecen), valamint Kovács Krisztina (Hajdúnánás) is.

"Nagyon bízunk abban, hogy új játékosaink erősíteni tudják együttesünket, s mint azt a délelőtti csapatköszöntőn elmondtam, mi csapatban játszunk, de közösséget építünk, tehát abban bízunk, hogy új játékosaink nem csak a pályán lesznek hasznosak, hanem abba a közösségbe is be tudnak majd illeszkedni, mely mindig híres volt Dunaújvárosban mind a női, mind a férfi vonalon. Adott posztokra, egy koncepció mentén építjük évről évre ezt a keretet, melyben fő szempont az, hogy magyar játékosokkal érjük el a sikereket, s az, hogy fokozatosan a fiatalításban, a jövőben gondolkodva az akadémia betöltse azt a szerepét, amire hivatott, s amire létrehoztuk 2011-ben. Abban bízunk, hogy egy-két éven belül Dunaújváros még meghatározóbb szerepet fog játszani a válogatott keret összeállításánál, s a válogatott keret nevelésében." – zárta köszöntő beszédét együttesünk ügyvezetője.

A szakmai munkáról, a felkészülésről Mátéfi Eszter vezetőedző osztott meg részleteket a sajtó képviselőivel. Mint megtudtuk, a DKKA kézilabdázói számára hét és fél hét áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az új szezon kihívásaira, s ez megadhatja a kellő alapot ahhoz, hogy a tavalyihoz hasonló sikeres szezont zárjon majd együttesünk, melynek szakvezetője abban bízik, hogy az idény végén végre éremnek is örülhet majd csapata, s Mátéfi Eszter szerint a Kohász együttesének összetétele alkalmas arra, hogy igazán jó eredményeket érjenek el.

A felkészülés első két hetében ráhangoló jellegű edzések várnak a játékosokra, majd a harmadik héttől már edzőtábor jellegű, napi három gyakorlással is színesített program vár a játékosokra. Július végétől már edzőmérkőzések is várnak a Kohászra, mely a hagyományos Kohász Kupa mellett egy váci felkészülési tornán is részt vesz, s emellett megmérkőzik a Győr, illetve az MTK csapataival is. vezetőedzőnk elmondta, hogy közvetlenül a bajnoki nyitány előtt szeretnének még egy felkészülési találkozót játszani, így összesen tíz edzőmeccs szerepelne majd a nyári programban.

A nyári tornákkal, valamint Ferling Bernadett búcsúmérkőzésével kapcsolatban Horváth Tibor irodavezetőtől megtudhattuk, hogy az idei Kohász Kupára augusztus 14-én és 15-én kerítenek sort, s ahogy az elmúlt évben, úgy ezúttal is erős ellenfelekkel szemben bizonyíthat együttesünk. A dunaújvárosi felkészülési tornára a külföldi együttesek közül a Zvezda Zvenyigorod és a Zilah jelezte részvételi szándékát, míg a magyarok közül a Fehérvár KC, a Debrecen és a Vác csapatai lépnek pályára a kétnapos, remélhetőleg színvonalas és izgalmas rendezvényen. Ferling Bernadett búcsúmérkőzését augusztus 28-án, délután négy órától tartják meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A szurkolók számára díjtalanul megtekinthető gálamérkőzésre az 1999-ben BEK-győztes csapat játékosai közül sokan jelezték részvételüket, s egy meglepetésvendégre is számíthatunk majd a várhatóan kiváló hangulatú délutánon.

Farkas Andrea a kapusedzői poszton segíthet tudásával!

Az évadnyitó tájékoztató végén Szemenyei István ügyvezető még pár, az együttest és a szurkolókat érintő fontos információt is elárult. Mint az kiderült, a jegy- és bérletárak nem változnak a tavalyi szezonhoz képest, s az egész szezonra szóló belépőket augusztus 3-ától, az Eszperantó úti klubházban válthatják meg a DKKA csapatának drukkerei. a régi bérletesek számára ezúttal is elővételi lehetőséget biztosít a klubvezetés azért, hogy megszokott helyeikről szurkolhassanak csapatunknak az új idény küzdelmeiben is. Ügyvezetőnk elmondta, hogy a sportcsarnok felújításával kapcsolatos egyeztetések a részükről befejeződtek, minden igényüket, elképzelésüket megfogalmazták, s abban bíznak, azok után, hogy a labdarúgó stadionban befejeződnek a felújítási munkálatok, sor kerül a sportcsarnok bővítésére, felújítására is. A bajnoki sorsolásra holnap kerítenek sort a Magyar Kézilabda Szövetségben, így akkor lehetnek csak okosabbak a bajnoki küzdelmek lebonyolításával kapcsolatban, emellett leadták nevezésüket az EHF Kupára is, s ahogy a tavalyi évben, úgy idén is elindulnak a nemzetközi kupasorozatban.

Bizakodó szakvezetés

Újabb örömteli hír az is, hogy akadémiánk az elmúlt héten megkapta az MKSZ határozatát sportfejlesztési programjukkal kapcsolatban, mely alapján 200 millió forintnyi társasági adókedvezményt vehetnek igénybe, amihez 30 millió forint önrészt kell biztosítani. Ezzel a döntéssel, s ezzel az összeggel az utánpótlás magas színvonalú feladatellátása maximálisan biztosított lesz az új idényben is. A felnőtt együttesnél még kutatják az újabb támogatókat, a cél az, hogy minél kevesebb segítségre legyen szükségük a tulajdonos önkormányzattól, s a szezonkezdetre körülbelül ötven komoly támogatóval szándékoznak nekivágni. A dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése bizakodva tekint a jövőbe, sikeres felkészülésben reménykedik, s augusztusban már a bajnoki célokról, reményekről is tájékoztatja a közvéleményt.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.