Futsal: szenzációs győzelem a bajnok ellen

spigott - 2015. október 26. 20:35

Remek játékkal aratott bravúros, 7-5-ös győzelmet a címvédő Rába ETO ellen a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a bajnokság hatodik fordulójában. A pazar siker értékét növeli, hogy mindezt idegenben, kétgólos hátrányból fordítva sikerült elérnie Fehér Zsolt együttesének.

A bajnoki címvédő, s jelenleg is hibátlan teljesítménnyel listavezető Rába ETO otthonába látogatott ma este negyed héttől a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a bajnokság hatodik fordulójában. A mérkőzésnek a házigazdák voltak az esélyesei, ám csapatunk vezetőedzője azt ígérte, hogy nem feltett kezekkel lépnek pályára, s a céljuk az lesz, hogy megnehezítsék a bajnok dolgát.
Hogy fehér Zsolt nem a levegőbe beszélt, azt már a találkozó elején megtapasztalhatták a győriek, ugyanis hiába játszott némi mezőnyfölényben a házigazda, nagyon bátran, rámenősen vetette magát a meccsbe együttesünk is, mely a 4. percben Fekete Róbert találatával a vezetést is megszerezte (0-1). A sokkoló kezdésből még fel sem ocsúdtak a házigazdák, amikor a Hosszú Ádám egy remek lövéssel bizonyította, hogy miért is válogatott, így az 5. percben már kettővel ment a Dunaferr (0-2).

A hazaiak igyekeztek még nagyobb nyomás alá helyezni a Fehér-csapatot, s a nyolcadik percben Constantino találatával szépítettek is, majd Horváth Szabolcs finoman szólva is véleményes piros lapja után emberfórban is játszhattak, ám Hegedűs kapus bravúrjaival tartotta minimális előnyét együttesünk (1-2). A vendéglátók ekkor nagy fölényben játszottak, Fehér Zsoltnak időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat, s bár a hazai nyomás a továbbiakban is megmaradt, helyzetekig sőt, ziccerig a mieink jutottak, ám Klacsák, majd Horváth Norbert lehetősége is kimaradt. Ezt sajnos góllal büntette a házigazda, mely Dróth távoli löketével egalizált, így a félidei szünetre 2-2-es eredménnyel vonultak a csapatok.

A második etap elején igen erős hazai rohamokat kellett kivédekeznie a Dunaferrnek, de a fiúk állták a sarat sőt, a 24. percben ismét megszerezték a vezetést, méghozzá Klacsák Bence találatával (2-3). Sajnos nem sokáig örülhettünk az előnynek, mert a 27. percben előbb egalizált a Győr, majd Drahovsky egy percen belül kétszer is bevette Hegedűs kapuját, így a játékrész dereka felé közeledve már a hazaiak álltak lényegesen jobban (5-3).

Hosszú Ádám triplázott a bajnok ellen! (képek:DO-archív)

A Dunaferr azonban ekkor sem adta fel, s a hazaiak elképedésére Hosszú szabadrúgásból szerzett góljával, majd Klacsák közeli lövésével alig két perc alatt egyenlített (5-5). Kezdett meleg lenni a helyzet a bajnok számára, különösen úgy, hogy a 36. percben Hegedűs tért ölelő átadásával Fekete lépett ki ziccerben, majd lőtt nagy gólt, s ami a meccs előtt még álom volt csupán, az egyre inkább kezdett formát ölteni (5-6). A hazaiak kapusukat lehozva igyekeztek egyenlíteni, de ez is a mieink számára sült el jól, hiszen egy megszerzett labdát Hosszú ívelt az üresen hagyott kapuba, így a Dunaferr DF Renalpin FC csapata hatalmas bravúrt végrehajtva 7-5-re legyőzte a bajnoki címvédőt.

Rába ETO – Dunaferr DF Renalpin FC 5-7 (2-2)

Gólszerzők: Drahovsky 3, Constantino 1, Dróth 1., illetve: Hosszú 3, Fekete 2, Klacsák 2.

Rába ETO: Matkovics, Rick, Harnisch, Juanra, Dróth. Csere: Constantino, Amrani, Lódi, Seidel, Drahovsky, Sáhó, Farkas, Jakatics. Edző: Illa Sole Jordi.

Dunaferr DF Renalpin FC: Hegedűs, Schrancz, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák. Csere: Nagy A., Ivacs, Hosszú Á., Fridrich, Bognár, Hajnal, Huber, Fekete. Edző: Fehér Zsolt.

 

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.