Labdarúgás: FIFA-bejárás a stadionban

spigott - 2015. október 13. 18:47

A Dunaújvárosi Stadion még mindig nagyon fiatal gyepszőnyegét ellenőrizték ma délután a magyar és a nemzetközi labdarúgó szövetség szakemberei.

Nyolc héttel ezelőtt fektették le a Dunaújvárosi Stadion új gyepszőnyegét. A játéktér láthatóan sokkal szebb lett, mint volt korábban, ám a minőségére nagyon komolyan figyelni kell, s ennek garantálására időnként személyesen is ellenőrzik a pályafenntartási munkálatokat a magyar és a nemzetközi labdarúgó szövetség erre hivatott szakemberei. Az első ilyen bejárásra ma délután került sor, s hogy pontosan mi is volt a látogatás célja, s milyen eredményt hozott, arról Juhász Zoltán létesítmény-üzemeltető tájékoztatta honlapunkat.

"Erre a mai találkozóra azért volt szükség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elindított egy egyéves monitoring programot, elsősorban a magyarországi újépítésű pályáknál. Volt egy elméleti képzésünk Telkiben az idén, ahol elláttak minket mindenféle információval, hogy egy-egy pályát milyen szempontok alapján kell megfigyelnünk és ezeknek a vizsgálati szempontoknak az eredményeit mi havi rendszerességgel elküldjük az MLSZ-nek és a FIFA-nak, ahol ezeket az adatokat összesítik és a megfelelő, általuk jónak ítélt szakmai tanácsokkal igyekeznek nekünk segíteni. Ezeknek a szakmai tanácsoknak, valamint a pálya állapotának figyelembevételét ellenőrzik, ennek vagyunk most tanúi. A FIFA képviselője és az MLSZ munkatársával együtt Dunaújvárosba látogatott, s megtekintette a felújított pályatestet. A héten lesz Telkiben egy kétnapos konferencia, ahol az eddig tapasztaltakat fogják a vezetők elemezni. A pályakarbantartó, üzemeltető társadalom nagyon várja, hogy az MLSZ elindítsa magas fokú szakirányú képzését, hisz nagy szükség van arra, hogy ezek a felújított pályák nagyon hosszú ideig szolgálják mind a magyar labdarúgó társadalmat, mind pedig a mérkőzésekre kilátogató nézőket. A mi pályánk azonban egy kicsit speciális, hiszen nagyon friss még a gyepszőnyeg, amit nyolc hete raktunk le, a vegetációnak nem a legoptimálisabb évszakban. A pályát azonban ezeknek az információknak az ismeretében jónak ítélték mai vendégeink. Természetesen mindenen lehet javítani, a tanácsokat, észrevételeket megszívleljük, megpróbáljuk fel is használni azokat" – árulta el Juhász Zoltán.

A Dunaújvárosi Stadion gyepét egy remek angol szakember, Dean Glasby vizsgálta igen komoly alapossággal, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, huszonöt éve foglalkozik pályafenntartással, pályaépítéssel. Ma elsősorban kollégaként, de ezzel együtt tanárként látogatott el városunkba, hiszen munkájának lényege az, hogy segítse a pályafenntartókat a fejlődésben, átadja tapasztalatait azért, hogy minél jobb minőségű gyepszőnyegeken végezhessék munkájukat a labdarúgók.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.