Dunaújváros Hetilap

November közepéig tart a Százlábú híd felújítása

Molnár Emese - 2015. október 24. 14:28

Teljesen lezárják a Százlábú hidat jövő héten csütörtökön 7-15 óra között, hogy darus kocsival beemelhessék az új acélkorlátokat - erről is beszélt lapunknak Nagy Zsolt, a kivitelezést végző DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője.  

A Százlábú híd felújítását még augusztusban kezdte el a cég, a munkálatokra mintegy százmillió forintot biztosított az önkormányzat. Az autósforgalmat közlekedési lámpa irányítja, a munkálatok ideje alatt a forgalom egy sávon haladhat, mivel a híd pályaszerkezetét is felújítják. A városba vezető szakaszon részben már végeztek, jelenleg a városból kivezető úton dolgoznak a munkások.

A felújítás két részből áll, a híd pályaszerkezetének és  a híd alatt lévő szerkezet felújítása.

-Első körbe elbontottuk a járdát, a régi útszigetelést, az aszfaltot, a víznyelőket. Ezután többrétegű szigetelést építettünk fel: a PCC habarcs szigetelésre két réteg öntött aszfaltot tettünk, majd új, rozsdamentes víznyelőket építettünk be speciális műgyanta réteggel. Ez az egész kap majd még egy hengerelt aszfaltburkolatot, lényegében egy kopó réteget, de erre majd a felújítás végén kerül sor. Időközben már a másik sávban kezdtük el ugyanezen munkálatokat, de a nagy esőzések nehezítették, lassították a folyamatokat. Ugyanis a szigetelést csak négy ütemben lehet elvégezni, és vannak közte technológiai szünetek, vagyis ötnapos kötési határidők. Rossz idő esetén ez elhúzódhat. Ezeket be kell tartani, meg kell várnunk - hangsúlyozta Nagy Zsolt.

Mint mondta, a mostani előrejelzések szerint jó idő várható, így jelen állás szerint jövő héten keddre-szerdára végezhetnek a városból kivezető sáv szigetelésével is. Utána jön az öntött aszfalt, a járda betonozása, amely új betonszerkezetet kap. Kihelyeznek a korlátok rögzítő szerelvényeket is.

-Várhatóan jövő csütörtökön 7 és 15 óra között lezárjuk a teljes hidat. Ennek oka, hogy a felhelyezésre kerülő acélkorlátokat kézi erővel nem lehet mozgatni, csak darus kocsival, aminek szüksége van a teljes területre. A lezárás pontos részleteiről tájékoztatjuk majd a lakosságot az önkormányzattal. A felső rész mellett a híd teljes alsó szerkezetét is felújítjuk. A két rész munkálatait párhuzamosan végezzük. A vasúti társasággal egyeztetve olyan állványszerkezetet építettünk fel, ami a vasúti közlekedést nem akadályozza, és mi is tudunk haladni a hídvédelmi, betonszerkezeti javítási munkálatokkal. Elkészült négy surrantó is, ami a vízelvezetést szolgálja. A kezelőlépcső vasbetonszerkezetét is teljesen felújítjuk, új korlátokat építünk hozzá - tette hozzá.

Ha az időjárás is engedi, a kötési technológiák betartásával november közepére végezhetnek a teljes hídfelújítással.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.