Carissa Kupa: startra készen!

Szárszó Lajos - 2016. január 12. 20:02

Több, mint öt hónappal ezelőtt kezdődött az a szervező munka, amely most a végénél tart, tudtuk meg a XIV. Carissa Kupa sajtótájékoztatóján, melyen a rendezvény támogatói is részt vettek. Dr. Dorkota Lajos, kupa fővédnöke büszke arra, hogy ez a dunaújvárosi torna mára az ország egyik legnépszerűbb eseménye lett.

Több, mint öt hónappal ezelőtt kezdődött az a szervező munka, amely most a végénél tart, tudtuk meg a XIV. Carissa Kupa sajtótájékoztatóján, melyen a rendezvény támogatói is részt vettek. Dr. Dorkota Lajos, kupa fővédnöke beszédében kiemelte, hogy büszke arra, hogy ez a dunaújvárosi kispályás labdarúgó torna mára az ország egyik legnépszerűbb eseménye lett:
- Büszkék vagyunk a tornára és azokra, akik a rendezvény támogatásából kivették, kiveszik a részüket. Azt a nemes célt, amely érdekében érezhetően összefognak a dunaújvárosiak, mégpedig a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon támogatását kitűnő kezdeményezésnek tartom, hiszen a most jubiláló intézményben hosszú évek óta kiemelkedő, az országban egyedülálló munkát végeznek. Nagyon bízom abban, hogy az idei évben is, csakúgy, mint legutóbb, megnyílik a támogatók pénztárcája, így velük közösen sikerül túlszárnyalni a megtervezett támogatási összeget, az egymillió forintot. A magam részéről százezer forintos összeggel támogatom a kezdeményezést. Bízom abban, hogy nagyon sok szurkoló látogat majd ki a XIV. Carissa Kupára, akik a helyszínen tombola vásárlásával fejezhetik ki támogatásukat.

A DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottságának elnök, Tóth Imre a jótékony akció mellett arra is kitért, hogy a XIV. Carissa Kupa vasárnapi játéknapjára a családokat családi programokkal várják:
- Egyhangú döntés született akkor, amikor a támogatott Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon neve felmerült, hiszen a 25. éve működő intézményben olyan speciális irányú munka folyik, amely előtt mindannyian kalapot emelhetünk. A támogatási alapban pillanatnyilag 700.000 forint már összegyűlt, így bízom abban, hogy elérjük a kitűzött egymillió forintos célunkat. A szervezés során arra is figyelmet fordítottunk, hogy be tudjanak mutatkozni olyan kulturális csoportok, amelyek családokat vonzhatnak a sportcsarnokba. Ezért, és a gála mérkőzésért, vagyis a Dunaújváros – Székesfehérvár öregfiúk mérkőzés miatt, amely vasárnap 17 órakor kezdődik érdemes lesz eljönni. A pályára lépő játékosok közül néhány nevet említek: Lehota István, Lengyel Ferenc, Ress József, Freppán György, Salamon Miklós, Miskovicz Bálint, Dvéri Zsolt, Kuttor Attila, Csucsánszki Zoltán, Csongrádi Ferenc, Szabó József, akikért megéri kilátogatni a sportcsarnokba.

Ezt követően Kecskés Rózsa, a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Igazgató asszonya köszönetet mondott a DLSZ-nek a támogatásért, majd Éliás Zsolt, a hétszeres Carissa Kupa győztes Karmacsi Autó csapatának játékosa megemlítette, hogy az idei cél a bajnoki trófea ismételt elhódítása a nagyon erős mezőny ellenére is. Horváth Attila, a Campus és a Kiskohász Étterem tulajdonosa kiemelte, hogy számra megtisztelő, hogy egy ilyen nagyszerű esemény támogatója lehet. A sajtótájékoztató végén Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a torna fő koordinátora köszönetet mondott azoknak a kollégáknak, akik a szervezésben részt vállaltak:

- Az utóbbi években nagyon magasra tettük a lécet, hiszen mára Magyarország egyik legszínvonalasabb tornáját itt, Dunaújvárosban rendezzük meg. Köszönet ezért fő támogatónknak, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának és mindenkinek, aki a rendezvény sikere érdekében mellénk állt. A torna mindhárom játéknapjára ingyenesen jöhetnek a szurkolók, érdeklődők, akik tombola szelvény vásárlásával segíthetik a jótékony célunk megvalósítását, hiszen annak bevétele száz százalékban a támogatási alapba jut.

A pénteken 13 órakor kezdődő selejtezőket a szombati, reggel 9-től 21 óráig tartó játéknap követi, míg a helyosztókra és a döntőre vasárnap kerül sor a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.