Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Összefogás Pecsét István megsegítésére

Molnár Emese - 2016. január 28. 14:45

A Bartók Kamaraszínház és a helyi kulturális intézmények, művészek egy különleges esttel csatlakoznak Pecsét István gyógykezeléséhez. Dr. Borsos Beáta, a Bartók színház igazgatója úgy fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a színháznak is megvannak a maga eszközei, amivel hozzájárulhatnak a gyűjtéshez.

Ennek kapcsán március 4-én egy jótékonysági estet szerveznek, amelynek azt a címet adták, hogy Harminc évesek vagyunk. Ez egy létező musical címe, de jelképezi azt is, hogy a segítség által Pecsét István megünnepelheti a harmincadik születésnapját. Igyekeztek személyre szóló estet összeállítani, amelyhez az Intercisa Múzeum, a Munkásművelődési Központ, a Dunaújvárosi Tourinform Iroda, valamint a helyi művészek is csatlakoztak, közreműködnek.

Az est két részből fog állni. Az első felében lesz egy árverés is, a licitálásra a helyi művészek ajánlanak fel alkotásokat. A képeket az interneten lehet majd előzetesen megnézni, és a program kezdete előtt egy héttel a színház aulájában is kihelyezik. Rohonczi István képzőművész elmondta, több társával felvette a kapcsolatot ennek kapcsán, akik azonnal az ügy mellé is álltak, a csatlakozók van többek között Várnai Gyula, Páhi-Fekete Noémi, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső, Gáspár Aladár. A csütörtöki sajtótájékoztatóra Smuk Imre, a színház korábbi művészeti vezetője már el is hozta Téli rege című festményét, amelyet felajánlott a jótékonysági célra.

A március 4-i esten színházunk művészei, helyi csoportok is fellépnek, de szeretnének sztárvendégeket is hívni. Jegyeket a színház pénztárában és a helyi Tourinform irodában lehet majd megváltani, de lesznek támogatói jegyek is.

Pecsét István az egészségi állapotával kapcsolatban a DO-nak elmondta, igyekszik tartani magát, bár vannak nehezebb és könnyebb napjai is. Meglepetés volt számára, hogy ennyien összefogtak a gyógyulásáért, napról-napra egyre többen. Nagyon hálás érte, ezúton is köszöni mindenkinek a támogatást.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!