Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Összefogás Pecsét István megsegítésére

Molnár Emese - 2016. január 28. 14:45

A Bartók Kamaraszínház és a helyi kulturális intézmények, művészek egy különleges esttel csatlakoznak Pecsét István gyógykezeléséhez. Dr. Borsos Beáta, a Bartók színház igazgatója úgy fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a színháznak is megvannak a maga eszközei, amivel hozzájárulhatnak a gyűjtéshez.

Ennek kapcsán március 4-én egy jótékonysági estet szerveznek, amelynek azt a címet adták, hogy Harminc évesek vagyunk. Ez egy létező musical címe, de jelképezi azt is, hogy a segítség által Pecsét István megünnepelheti a harmincadik születésnapját. Igyekeztek személyre szóló estet összeállítani, amelyhez az Intercisa Múzeum, a Munkásművelődési Központ, a Dunaújvárosi Tourinform Iroda, valamint a helyi művészek is csatlakoztak, közreműködnek.

Az est két részből fog állni. Az első felében lesz egy árverés is, a licitálásra a helyi művészek ajánlanak fel alkotásokat. A képeket az interneten lehet majd előzetesen megnézni, és a program kezdete előtt egy héttel a színház aulájában is kihelyezik. Rohonczi István képzőművész elmondta, több társával felvette a kapcsolatot ennek kapcsán, akik azonnal az ügy mellé is álltak, a csatlakozók van többek között Várnai Gyula, Páhi-Fekete Noémi, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső, Gáspár Aladár. A csütörtöki sajtótájékoztatóra Smuk Imre, a színház korábbi művészeti vezetője már el is hozta Téli rege című festményét, amelyet felajánlott a jótékonysági célra.

A március 4-i esten színházunk művészei, helyi csoportok is fellépnek, de szeretnének sztárvendégeket is hívni. Jegyeket a színház pénztárában és a helyi Tourinform irodában lehet majd megváltani, de lesznek támogatói jegyek is.

Pecsét István az egészségi állapotával kapcsolatban a DO-nak elmondta, igyekszik tartani magát, bár vannak nehezebb és könnyebb napjai is. Meglepetés volt számára, hogy ennyien összefogtak a gyógyulásáért, napról-napra egyre többen. Nagyon hálás érte, ezúton is köszöni mindenkinek a támogatást.

A rovat további hírei: Kultúra

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.