Dunaújváros Hetilap

Pecsét István megsegítése - Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2016. január 22. 14:21

Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a Pecsét István gyógyulását segítő városlakókhoz intézett felhívása kapcsán.

"Városvezetőként és magánemberként is rendkívül fontosnak tartom Pecsét István gyógyulását célzó jótékonysági kampányt. Dr. Dorkota Lajos elnök úrral közösen indított felhívásunkra példaértékű összefogás tapasztalható a városban, melyre igazán büszkék lehetnek a politikai élet és a civil közélet szereplői egyaránt. Köszönöm a dunaújvárosi közgyűlést alkotó pártok elnökeinek és aktivistáinak munkáját, tevékenységük révén, a pártok vonatkozásában, közel 400.000 forint összegű adomány gyűlt össze 2016. január 22-ig, péntekig, és ez még csak az első hét! Külön köszönöm a társadalmi szervezeteknek, általános és középiskoláinknak, nagyvállalataink és vállalkozóink segítségét, a civil szervezeteknek, egyesületeknek, így például a Városalapítóknak az azonnali reagálását, de a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány tevékenysége is példaértékű a nagy összegű támogatás koordinálásáért. Megkülönböztetett tisztelettel köszönöm azon honfitársainknak, akik külföldről segítik az adománygyűjtést! Városunkban a Szent Pantaleon Kórházban, a Polgármesteri Hivatalban és a Fabó Éva Sportuszodában is felállított adománypontokon eddig is érkezett segítség, de továbbra is várjuk a felajánlásokat! Ha az összefogás ilyen mértékben halad tovább, reményeink szerint már márciusban megajándékozhatjuk Pecsét Istvánt a gyógyulását segítő utazással!

Minden perc és minden forint számít!

Kérjük, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550 332 – „Pecsét István javára”), vagy keressék fel az említett gyűjtőpontokat!"

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dr. Bozsits Attila, a „Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a szerdai adatok alapján mintegy 1,1 millió forint érkezett az alapítvány bankszámlájára Pecsét István gyógykezeléséhez. Valamint a nemzetközi számlaszámon is körülbelül egymillió forint van már, így összesen kétmillió forint gyűlt össze a számlán.

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.