Kézilabda: rangadó előtt a Kohász

spigott - 2016. március 2. 18:13

A hétvégi kupameccsek után a bajnokságban vár kemény feladat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely az Érd gárdáját látja vendégül a sportcsarnokban. Együttesünk jó hangulatban, de elszántan és győzelemre éhesen várja a csütörtök esti hazai összecsapást.

Pár nap telt csak el az Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntő óta, de túl sokat nem pihenhetnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának tagjai, akikre csütörtökön este már újabb nehéz feladat vár. Zdravko Zovko együttese ugyanis az Érd csapatát látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, méghozzá egy olyan mérkőzésen, mely komolyan befolyásolhatja a bajnoki alapszakasz végeredményét is. A vendég érdiek ugyanis jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, s csak jobb gólarányukkal előzik meg együttesünket, mely szintén huszonhat pontot gyűjtött az eddig eltelt tizennyolc bajnoki fordulóban.

Egy esetleges győzelemmel tehát megelőzné holnapi vetélytársát a DKKA, ám ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyan az érdiek most nincsenek túl jó passzban, hiszen a hétvégén hatalmas balszerencsével, idegenben lőtt kevesebb góljuknak köszönhetően estek ki a KEK-ből, az biztos, hogy egy motivált, erős csapat vár a Kohász kézilabdázóira. A motivációval szerencsére a mieinknél sincs gond, hiszen a csapat szakvezetői és játékosai is átérzik a mérkőzés tétjét, ráadásul együttesünk mindenképpen vissza akar vágni ellenfelének az Érden elszenvedett 33-26-os vereségért.
Nem számít könnyű találkozóra a DKKA másodedzője, György László sem, aki szerint a csapat jó hangulatban, de elszántan várja az Érd elleni párharcot.

"Nagyon szűkös az időnk, így az EHF Kupa-mérkőzések után pár napunk volt felkészülni az Érdre. Az Asztrahanyocska ellen hajtós, kemény találkozókat játszottunk, kissé elfáradtak a lányok, így ez a pár nap elsősorban a regenerálódásról és a különböző taktikai dolgokról szólt. Kielemeztük ellenfelünket, s komoly figyelmet fordítottunk sérült játékosaink rehabilitációjára is, s remélhetőleg a holnapi mérkőzésen már mindenkire számíthatunk majd. Az érdi mérkőzésen sok hibát követtünk el a második félidőben, s ezért kaptunk ki viszonylag simán, ami azért volt bosszantó, mert ezeket megbeszéltük a lányokkal a találkozó előtt. Ezeket a hibákat most nem szeretnénk elkövetni, s ha fegyelmezetten védekezünk, valamint a helyzeteinket is jó arányban használjuk ki, úgy itthon tartjuk a bajnoki pontokat. Az, hogy továbbjutottunk a nemzetközi kupában még egy plusz lelki lökést adhat a csapatnak, mely érthetően jó hangulatban, győzelemre éhesen várja az Érd elleni rangadót" – árulta el György László, a DKKA másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.