Kézilabda: rangadó előtt a Kohász

spigott - 2016. március 2. 18:13

A hétvégi kupameccsek után a bajnokságban vár kemény feladat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely az Érd gárdáját látja vendégül a sportcsarnokban. Együttesünk jó hangulatban, de elszántan és győzelemre éhesen várja a csütörtök esti hazai összecsapást.

Pár nap telt csak el az Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntő óta, de túl sokat nem pihenhetnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának tagjai, akikre csütörtökön este már újabb nehéz feladat vár. Zdravko Zovko együttese ugyanis az Érd csapatát látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, méghozzá egy olyan mérkőzésen, mely komolyan befolyásolhatja a bajnoki alapszakasz végeredményét is. A vendég érdiek ugyanis jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, s csak jobb gólarányukkal előzik meg együttesünket, mely szintén huszonhat pontot gyűjtött az eddig eltelt tizennyolc bajnoki fordulóban.

Egy esetleges győzelemmel tehát megelőzné holnapi vetélytársát a DKKA, ám ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyan az érdiek most nincsenek túl jó passzban, hiszen a hétvégén hatalmas balszerencsével, idegenben lőtt kevesebb góljuknak köszönhetően estek ki a KEK-ből, az biztos, hogy egy motivált, erős csapat vár a Kohász kézilabdázóira. A motivációval szerencsére a mieinknél sincs gond, hiszen a csapat szakvezetői és játékosai is átérzik a mérkőzés tétjét, ráadásul együttesünk mindenképpen vissza akar vágni ellenfelének az Érden elszenvedett 33-26-os vereségért.
Nem számít könnyű találkozóra a DKKA másodedzője, György László sem, aki szerint a csapat jó hangulatban, de elszántan várja az Érd elleni párharcot.

"Nagyon szűkös az időnk, így az EHF Kupa-mérkőzések után pár napunk volt felkészülni az Érdre. Az Asztrahanyocska ellen hajtós, kemény találkozókat játszottunk, kissé elfáradtak a lányok, így ez a pár nap elsősorban a regenerálódásról és a különböző taktikai dolgokról szólt. Kielemeztük ellenfelünket, s komoly figyelmet fordítottunk sérült játékosaink rehabilitációjára is, s remélhetőleg a holnapi mérkőzésen már mindenkire számíthatunk majd. Az érdi mérkőzésen sok hibát követtünk el a második félidőben, s ezért kaptunk ki viszonylag simán, ami azért volt bosszantó, mert ezeket megbeszéltük a lányokkal a találkozó előtt. Ezeket a hibákat most nem szeretnénk elkövetni, s ha fegyelmezetten védekezünk, valamint a helyzeteinket is jó arányban használjuk ki, úgy itthon tartjuk a bajnoki pontokat. Az, hogy továbbjutottunk a nemzetközi kupában még egy plusz lelki lökést adhat a csapatnak, mely érthetően jó hangulatban, győzelemre éhesen várja az Érd elleni rangadót" – árulta el György László, a DKKA másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.