Dunaújváros Hetilap

Köszönjük Dunaújváros!

Molnár Emese - 2016. március 31. 15:25

Az egész város, a térség összefogott Pecsét István gyógykezelése érdekében. A több hónapos adománygyűjtés után Cserna Gábor polgármester köszönettel szólt a példaértékű összefogásról, melynek eredményeként Pecsét István remélhetőleg egy hónapon belül útnak indulhat kínai gyógykezelésére.

"Kedves életem megmentői! Szeretném kifejezni felétek Hálámat és szeretetemet, ugyanis oly erőt adtok nekem a küzdelmemhez melyre érzem, hogy egyre nagyobb szükségem van."- ezt írta a rákbetegséggel küzdő Pecsét István néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán. Példaértékű összefogás valósult meg városunkban, amelynek eredményeként több mint kilenc millió forint gyűlt össze, és amely által István nekiindulhat Kínába az életmentő gyógykezelésre. Sajtótájékoztató keretében is köszönetet mondott minden segítőnek Cserna Gábor polgármester, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, és dr. Bozsits Attila, a „Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány képviseletében.

Az egész város, a térség összefogott Pecsét István gyógykezelése érdekében. A több hónapos adománygyűjtés után Cserna Gábor polgármester köszönettel szólt a példaértékű összefogásról.
-    A 2016-os esztendő elején indítottuk el dr. Dorkota Lajossal, a város és Fejér megye díszpolgárával a városi szintű adománygyűjtési akciót Pecsét István megsegítésére, csatlakozva a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványhoz. Büszkén mondhatom, hogy ilyen nagy összefogásra még nem volt példa. Bízom abban, hogy Pecsét István gyógyulása után is történnek még hasonló csodás dolgok- mondta a polgármester, majd megköszönte minden támogatónak a segítséget.

Arról is beszélt, hogy dr. Dorkota Lajos tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel annak érdekében, hogy István a kínai gyógykezelése során sem legyen egyedül, és segítséget kaphasson.
Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja koordinátorként szerepet is vállalt az adománygyűjtő akcióban, aki örömmel látta azt, hogy nagy erőkkel és nagy gyorsasággal vette kezdetét az akció.
- Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen gyorsan elterjedt a hír az adománygyűjtésről városszerte. Hamar meglett a gyógykezeléshez szükséges összeg fele, ez további erőt adott a gyűjtéshez, a célok megvalósulásához. Sokan, sokfelől nyújtottak segítő kezet, többek között az előszállásiak 100 ezer, a rácalmásiak 500 ezer forinttal járultak hozzá. Nagyon sokat segített az ezerötszáz igazolt játékossal bíró Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, akik egy kész programmal, jótékonysági rendezvényt is szerveztek. Köszönet minden támogatónak, segítőnek, akik hozzájárultak az életmentő gyógykezeléshez.
Dr. Bozsits Attila, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány képviseletében elmondta, a csütörtök reggeli adatok alapján, a bankszámlán 6,7 millió forint volt, a külföldi számlán 1,3 millió forint, és további 1,5 millió forint beérkezése még biztosan várható.

- Villámgyorsan elértük az egymillió forintot, rengetegen segítettek. Mindenki, akiknek eddig az alapítvány segített, meggyógyult, kívánom, ez maradjon is így mindig- hangsúlyozta dr. Bozsits Attila.
Mint mondta, ezzel az összeggel már nekiindulhat István a kínai gyógykezelésre. Az önkormányzat kétmillió forint keretösszeget szavazott meg az alapítvány számára, a cél érdekében, amely a későbbiekben felmerülő költségekhez nyújthat segítséget. Mivel még Istvánnak valószínűleg kontrollokra vissza kell utaznia, így mindenképpen folytatják még a gyűjtést.

István március 22-én sajnos ismét kórházba került, mert állapota rosszabbodott. Egy közösségi oldalon közzétett bejegyzése szerint célzott vizsgálatokat végeztek a máj és a tüdő környéki területeken, felmerült egy esetleges újabb áttét lehetősége. Szerencsére a radiológusok szakvéleménye szerint az eredmény negatív lett, a jelenleg is fennálló nyirokcsomó daganat felelős a rosszirányú változásokért, de (ahogy István is fogalmazta bejegyzésében) ezért megy Kínába, hogy ezt legyőzze. Csütörtökön már kiengedték a kórházból. Még egy szükséges vizsgálatot kell elvégezni, de már szervezik a kínai utazást, várhatóan április végén kerülhet rá sor.
István ezúton is köszöni mindenkinek a támogatást, a segítséget.
„Folytatom a megkezdett utam Kína felé és ígérem, még elszántabb leszek, mint eddig! Nem engedem, hogy fölém kerekedjen a rák, mert le fogom győzni, mely Nélkületek nem sikerülne, ez a mi közös győzelmünk lesz.”

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.