Dunaújváros Hetilap

„Valóra válhat a kitűzött cél!” Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2016. március 18. 15:38

Cserna Gábor, városunk polgármestere újabb közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Pecsét István gyógyulását segítő városlakókhoz intézett felhívása kapcsán ma kora délután.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Valóra válhat a kitűzött cél!”

Valaki egyszer azt mondta: „Amikor már kimerítettük az összes lehetőséget, jusson eszünkbe, hogy még nem.” Így történt ez Dunaújvárosban is! Március van, és a segítő szándék, az összefogás révén sikerre vittük a jótékonysági akciót!

Közgyűlésünk a napokban elfogadta azt a javaslatot, mely a gyógykezeléshez szükséges 10 és fél millió forint eddig hiányzó részét megelőlegezte, így már biztosra mondhatjuk, István utazhat Kínába!

Gyorsan kellett cselekednünk, mert bár az eltelt hónapokban István kitartóan, szinte az összes jótékonysági megmozdulásra ellátogatott, most nincs jól. Rövidesen kórházba kell mennie egy kis időre, ahol újra megerősödhet! Mert jól lesz, ebben én biztos vagyok, adjon neki ehhez lelki erőt és bátorítást a sok mosolygós arc és segítő akarat, ami az eltelt hónapokban is körülvette!

A gyűjtés pedig tovább folytatódik, március 23-án jótékonysági focitornát, majd jótékonysági diszkót szerveznek. A rendezvény fővédnöke Kovács Judit Gabriella, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága. Önkormányzatunk mellett, az esemény támogatója a Duna-fitt Sportcentrum és a DLSZ lelkes csapata!

Kedves Jótékony Segítők! Nagyvállalataink vezetői és munkavállalói! Valamennyi kis-, és középvállalkozó! Mindenkinek, aki ebben az akcióban részt vett, köszönettel tartozom István, a családja és magam nevében is, hogy a kitűzött cél, a kínai gyógykezelés valóra válhat! Addig viszont van még teendőnk, és az adományokat továbbra is várja a Közalapítvány!"

 

Ne feledjék, minden perc és minden forint számít!

Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550 332 – „Pecsét István javára”), vagy keressék fel a gyűjtőpontokat!
 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dunaújváros, 2016. március 18.

A rovat további hírei: Közélet

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.