Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Lakatos Ágnes: „Kicsit mindig olyan, mintha haza jönnék”

Pálinkás István - 2016. április 4. 17:30

Temperamentumos, roppantmód élvezhető és kiváló minőségű jazzkoncertet hallhattunk a Művész Jazz Klubban pénteken este. Remek hangulatban értük Lakatos Ágnest is, aki pikánsan, saját korára utalva nyomatékosította: nagyon reméli, a nemzedékek találkozása folyamatos jelent biztosít a magyar jazznek.

Az Egri 50.-es „alkalmi” társulásban többek közt a februárban Szabó Gábor díjban részesített Gyárfás István is fellépett, aki ebben a hónapban veheti át a titkos szavazással neki ítélt jeles elismerést, amiről a Magyar Jazz Szövetség éves közgyűlésén határoztak.

De remek hangulatban értük Lakatos Ágnest is, aki pikánsan saját korára utalva azt is nyomatékosította: nagyon reméli, a nemzedékek találkozása folyamatos jelent biztosít a magyar jazznek:

-Nyilván a családi kapcsolataim, fellépéseim is kötnek Dunaújvároshoz. Rengetegszer voltam már a Bartókban, az aulában, ilyen programon, olyan projekten. Ebben a Jazz Klubban még nem voltam, de a híre megelőzte, mert sokan mondták, jó a hangulat, nívós a program. Ebben a felállásban nem játszottam még Egri Jancsival. (A koncerten fia is jelen volt, akit aztán fel is hívtak a színpadra) Szabadon még együtt nem játszottunk sztenderdeket. Feldobott vagyok! Azt gondolom, hogy öregnek, fiatalnak, kezdőnek, haladónak, egyszóval mindenkinek nagyon jó, hogy van ilyen klub a városban. A közönségnek igenis van igénye erre a színvonalas zenére. Azt látom, hogy itt még sokaknak lesz lehetőségük fellépéni. Amit az itthoni művészek nyújtanak, az világszínvonalú. Sokan járnak külföldre, egyre több lehetőség mutatkozik, nyitottak a határok. Hozzánk is sokan járnak. Mindenképpen pezsgőbb a zenei élet, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt volt. Magyarországon kevés klub működik, több igény volna rá vidéken is. Weimarban többször voltam már, ott több klub is van, így nyilván összehasonlíthatatlan a honi viszonyokkal, viszont ennek a klubnak már messzebbre elért a jó híre, mint gondolnák.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!