Megyei küldöttválasztást tartott a SOSZ

Vass Ádám - 2016. április 25. 19:17

A szerkezeti és arculati változásokon áteső és megújulás alatt álló Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) tartott küldöttválasztó gyűlést városunkban, ahol eldőlt, ki képviseli megyénket a szövetségben.

A tavaly decemberi elnökválasztás óta Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök lett a Sportegyesületek Országos Szövetségének új elnöke, aki azóta igyekszik megreformálni a szervezetet és hatékonyabb módokon segíteni a sportegyesületeket, valamint képviselni érdekeiket is. Ennek egyik lépése a szervezeti egység átformálása, melynek keretében tartották meg az első Fejér megyei küldöttválasztó gyűlést városunkban, amit Virág Lajos, a szövetség ügyvezető igazgatója vezényelt le hétfő délután fél négykor a Polgármesteri Hivatal földszinti dísztermében.

A gyűlésen részt vett többek közt Hingyi László, városunk oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának megbízott elnöke, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és a SOSZ alelnöke, valamint több megyei polgármester és sportegyesület vezetője. Az egyhangú szavazáson végül eldőlt, hogy megyénket két székesfehérvári egyesület, az Alba Regia Atlétikai Klub és a Honvéd Szondi György Sportegyesület fogja képviselni. A szövetség a küldöttektől aktív részvételt vár el, valamint azt, hogy mindig segítséget nyújtsanak egymásnak, ha tehetik, és igyekezzenek képviselni a sportegyesületek érdekeit. A küldöttválasztást követően szót ejtettek a jövő terveiről, valamint a következő időszak feladatairól és céljairól, melyekről Mátyás Gábor alelnök ejtett néhány szót. Mint mondta, az egyik elsődleges cél, hogy a mostani mintegy 130 tagegyesület száma egy év alatt a kétszeresére emelkedjen, melynek érdekében különböző együttműködési megállapodásokat is kötnek.

Ezzel  a megyék képviselőinek száma is növekedne, hiszen minden megyét egy-egy küldött képviselhet, majd minden további ötödik tagegyesület után kerülhet be egy újabb. Fejér megyében jelenleg öt tagegyesület van, ezért képviselheti térségünket két küldött, de sor kerülhet minden évben új küldött választására, ha több egyesület is belépett. Továbbá a SOSZ átalakulásának részeként igyekeznek majd a sportegyesületeknek más módokon is segítséget nyújtani, például pályázatfigyeléssel, tájékoztatókkal vagy pénzügyi tanácsadással is, árulta el Mátyás Gábor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.