Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

Vass Ádám - 2016. április 20. 14:34

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)