A siker receptje - AZ MMK elmúlt egy éve

Ónodi Zoltán - 2016. június 1. 18:40

Egy év rövid idő, hamar elszáll. A tervek, elképzelések megvalósítására szűkös. Nézzük meg mi is történt az MMK háza táján az utóbbi esztendőben.

Bár recepttel nem szolgálhatunk, de egy nagyon jó példát tudunk hozni, hogy miként lehet egy év alatt csodát létrehozni. Immár egy éve, hogy az MMK vezetését Kováts Rózsa vette át. Az intézmény hatalmas változásokon ment át ez idő alatt. A fejlesztések mellett, nagyon sok programmal bővült a paletta. Kívül és belül is megszépült az épület és környezete. De még ezzel sem elégedett, sok terve van a következő egy esztendőre nézve. Jó például szolgálhat bármelyik intézményvezető szemében.

Egy éve új vezetést kapott az Apáczai Csere János utcában működő Munkás Művelődési Központ. Az intézmény igazgatói posztját, Kováts Rózsának ítélte meg a Dunaújvárosi Önkormányzat. A DO az intézmény szinte minden eseményét végigkísérte. Láthattuk miként megy végbe sikeresen az arculat megújítása, új dolgok előkészítése és megvalósítása. Sok régi program is megújításra került. Tavaly megkezdődtek az épület felújítási munkálatai. A villamosáram-hálózat közvetlen veszélyét elhárították. Az emeletek folyosói új egységes járólapos borítást, az összes terem új parkettát kapott és kicserélték az összes nyílászárót. Mindebben a Dunaújvárosi Önkormányzat nyújtott anyagi segítséget.

Az MMK udvarában az utóbbi hónapokban kezdődtek meg a nagyobb átalakítások. A zöld területek rendbetétele sok lehetőséget hozott. Kováts Rózsa nagy álma volt egy külső színpad kialakítása, ahol szabadtéri koncerteket, gyerekelőadásokat lehet tartani. Ez a  családi napon, egy gyerekeknek szóló színielőadás során kiválóan vizsgázott. El is keresztelték „Pagonynak”. A projekt következő lépései a padok, társalgó részek kialakítása, amelynek első nyomait a napokban már élvezhetjük is. Az eddig kihasználatlan részek funkcionális kibővítése is szerepel az idei tervei között. Helyre szeretnék állítani a régi hangulatot, amikor bárki besétálhatott a barátságos udvarra és akár pingpongozhatott egyet, akár csak leülhetett beszélgetni a padokra.

Bár az egyéves ciklus rövidnek mondható, mégis nagyon sok tervet lehet megvalósítani ez idő alatt. Az előző évben nagy hangsúlyt fektettek a családi események szervezésére, ezzel is megalapozva, hogy a közművelődés terévé váljon az intézmény. Olyan programok várták és várják a városlakókat, amelyeken a családok tényleg jól érezhetik magukat. Minden olyan hétvégén nyitva volt a ház, amikor a városi rendezvénynaptár üres volt, ezzel is hozzájárulva a város nyüzsgő életéhez. A jövőben a sport irányába nyit az MMK.

Nagyon jól működnek a frissen útjára indított zenei programok. A Music Club mellett a komolyzenei, Intermezzo névre hallható koncertek is nagyon sok látogatót vonzottak. Hatalmas sikernek örvendtek az idősebb korosztály körében a megszervezett operettestek. Sokszor az elővételes jegyek is elfogytak, pótszékezett teltházzal kezdődtek meg a zenés táncos műsorok. A művészet kedvelői hónapról hónapra újabb és újabb alkotóval ismerkedhetnek meg, a hosszú kihagyás után újra életre keltett MMK Galérián keresztül.

Az irodalmi-kulturális események állandó helyszínévé alakult át a földszinti színházterem. A Pro Cultura díjat kapott Irisz versszínpad mellett a Versbarátok köre is eseményekkel színesíti a ház életét. Könyvbemutatók, klubestek és a szabadegyetem előadásai tarkítják a hétköznapokat. Több különböző stílusú táncegyütteseknek ad otthont az intézmény. A fiatalos hip-hop stílus mellett jól megfér a hastánc és a néptánc is. Kiemelendő a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes munkája, akik szintén "ráncfelvarráson" estek át az új vezetésnek köszönhetően. Jelentős városi támogatással, új honlappal indítottak – míg az MMK által biztosított próbateremet is felújították.

Tavaly június elsejétől mostanáig majd háromszáz program várta az MMK-ba betérőket. Komoly energiákat fordítanak az idei táboraikra is. A tizenkét héten át, tizenkét különböző tábor közül választhatnak a szülők. Sakk-, tánc-, alkotótábor, hogy csak néhányat emeljünk ki a tucatnyiból.

Mindezek véghezviteléhez egy ember kevés lenne, egy ütőképes gárda támogatja az igazgatónőt abban, hogy az MMK teljes mértékben kiszolgálja a városlakók igényeit és értékes része legyen a dunaújvárosi életnek.

Galériáinkat, cikkeinket időrendi sorrendben itt tekinthetik meg az intézmény életéről.

A rovat további hírei: Mozaik

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)