"Roppant jó volt Veszprémben dunaújvárosinak lenni"

Molnár Emese - 2016. május 7. 20:01

Városunk polgármestere, Cserna Gábor és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának egyik legnagyobb drukkere, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára is büszke az EHF Kupa sorozatának megnyerésére.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az EHF Kupa döntőjének visszavágója előtt elismerést adott át azon személyeknek, akik támogatják, segítik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatát. Ilyen díjat kapott Fritz József, a Fritz Borászat tulajdonosa, Ferencz Kornél, a Vertikál Zrt. igazgatósági elnöke, és dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára.

Dr. Dorkota Lajos a Veszprém Arénában szorított a csapatnak a kupagyőzelemért. Az Energiahivatal elnökét a mérkőzésről, a DKKA eredményéről kérdeztük.

- A Veszprém Arénában több mint négyezer ember előtt játszott a csapatunk. Először is szeretnénk köszönetet mondani Veszprémnek, hálásak vagyunk azért, hogy méltó körülményeket biztosítottak a mérkőzésnek, a csapatoknak. Nagyon jó volt a hangulat, a mérkőzés, a szervezés, és Dunaújvárosban a Városháza téri ünnepség. Nagyon jó szurkolótáborunk van, Dunaújvárosból, a térségből, az ország számos pontjáról szorítottak a csapatért. Roppant jó volt tegnap Veszprémben dunaújvárosinak lenni. Öt éves az akadémiánk csapata, amely száz százalékban magyar játékosokból áll. Ez idő alatt felértünk a csúcsra. Egy jó közösség jött létre, kiváló szakmai vezetéssel, úgy mint Radulovics Bojana, az akadémia szakmai igazgatója, Szemenyei István, az akadémia ügyvezetője, Zdravo Zovko vezetőedző, Sebestyén Ágnes, aki nagy szervezőmunkát végez. Mindenki odatette magát a sikerért. Kemény mérkőzéseken vannak túl a kézilabdásaink. Erre még lehet építkezni. A csapat nagyon jó, az utánpótlásunk kifejezetten erős. Sok tehetséges fiatal van, akik beépíthetők idővel a felnőtt csapatba.

Cserna Gábor polgármester a főtéren kísérte figyelemmel a mérkőzést, és fogadta a Városháza téren a kupagyőztes dunaújvárosi csapatot.

- Gratulálok a kézilabdázóinknak a nemzetközi kupán elért helyezéshez! Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak egyaránt. Dunaújváros ezzel az eredménnyel ismét bebizonyította, hogy érdemesek vagyunk a Nemzet Sportvárosa címre, amelyet már 2000 óta viselünk. Úgy gondolom, hogy a sikerhez három dolog kell: kőkemény munka, hideg fej és forró szív. Tegnap Veszprémben a lányok bizonyították, hogy mind a három dolog megvolt bennük. Köszönet jár a szurkolóknak is, akik Dániában, Németországban és Veszprémben is buzdították a csapatunkat. Ez a kupagyőzelem is mutatja, hogy érdemes és jó döntés volt az önkormányzatnak támogatnia az Akadémiát. A város eddig is, most is, és a jövőben is támogatja a saját csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.