Dunaújváros Hetilap

Folytatódik a Hankook Abroncsadományozási Programja

doszerk - 2016. május 17. 11:41

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén is folytatja nagyszabású Abroncsadományozási Programját. Pályázni mától egészen augusztus 12-ig a www.hankookadomany.hu oldalon lehet.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2016-ban is folytatja nagyszabású Abroncsadományozási Programját. Ennek keretében a cég olyan közhasznú alapítványoknak és kisebb egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. A 2012-ben útjára indított kezdeményezésben a nagyobb országos szervezetek mellett 2013 óta vehetnek részt kisebb non-profit szervezetek is, amelyek száma évről évre növekszik. 2016-ban ismét több száz kisebb közhasznú szervezet számíthat abroncsadományra.

 

A május 17-én újraindult www.hankookadomany.hu weboldalon a jelentkező szervezetek idén is legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket augusztus 12-ig. Azok a szervezetek számíthatnak pályázatuk pozitív elbírálására, akik környezet-, természet- vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytatnak, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatása, vagy biztonságos közlekedésre való nevelése a fő tevékenységük. Ezenkívül továbbra is várják azon szervezetek jelentkezését, akiknek a rászorulók támogatása, gyermek-, és koraszülött mentés, szállítás vagy pedig önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység tartozik a fő tevékenységi körébe. A pályázókkal szemben idén is elvárás a közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi működési forma, illetve a minimálisan öt éves igazolható működés.

A Hankook 2016. szeptember 9-ig minden pályázót a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címen értesít pályázatának elbírálásáról. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2016 őszén, a Hankook Tire rácalmási gyárában vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2016. október 28-ig.

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű, évről-évre egyre sikeresebb akciója. A 2012-ben útjára indított program során a tavalyi évvel bezárólag összesen közel 7000 gumiabroncsot osztottak ki megközelítőleg 150 millió forint értékben, ami jól bizonyítja a kezdeményezés sikerét. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió, 2014-ben, illetve tavaly pedig majdnem 50-50 millió forintra rúgott.

-Hankook Tire-

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.