Pagony nyitó az MMK-ban

Ónodi Zoltán - 2016. május 20. 11:04

Izgalmas programokkal készül szombaton az MMK. Újra megnyitja udvarát, ahol az egész család jól szórakozhat.

A világ minden részén május utolsó hétvégéje a gyerekek körül forog. Ez városunkban sem lesz másképp: jövő héten péntektől egészen vasárnapig a Duna-parton városi rendezvények sora következik majd. Koncertek, Parázs-Varázs, Gyereknap összekötve a fogyatékkal élők Esélyegyenlőségi Napjával, ezek után pedig az Ezer Lámpás Éjszakája programjába csöppenhetünk. Az egész család megtalálja a programok között a magának megfelelőt. Az MMK megelőzve a közös ünneplést egy ráhangoló Pagony nyitó című családi rendezvényt szervez május 21-én, szombaton.

Délután 15 órától megnyitják az MMK udvart a vendégek részére. A sportpályán saját készítésű népi fajátékok sorakoznak majd, ahol igazi időutazásban vehetnek részt a gyerekek és velük nosztalgiázhatnak a szülők. Kicsik és nagyok korhatár nélkül megtalálják ügyességüknek megfelelő játszóeszközöket. A nemrégiben tartott I. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozón nagy sikerrel vizsgáztak ezek a ritka egyedi játékok. Ezzel egy időben a nagyszülőket  a Süss nagyi, süss! névű süteménysütő versenyre invitálják a szervezők. Nevezni egy tálca házi készítésű édességgel lehet, amit az MMK-ban az esemény napján 14 óráig lehet leadni. Elő a receptekkel, hisz minden versenyző egyedi kézzel készített ajándékban részesül. A komoly szakemberekből álló komoly zsűri minden szempontot figyelembe véve pontozza majd a pályázók készítményeit. Elárulhatjuk, hogy az értékelők olyan fiatalok lesznek, hogy még az általános iskolát sem járták ki, így a győztes igazi unoka kedvence lesz – emellett a látogatók is leadhatják voksukat a legcsodásabb, legfinomabb sütire.

A 16 órakor kezdődő Szeleburdi meseszínház, a Jaj de jó a szilvásgombóc! című népi fazékmese előadása következik, mely után a Dunaújvárosi Vasas Néptáncsegyüttes műsora következik, melyet gyermektáncház követ negyed hattól. Itt mindenki kipróbálhatja táncügyességét. Természetesen az alapoktól kezdik, hogy mindenki be tudjon kapcsolódni az össztáncba. Ebben a Vasas együttes tagjai lesznek a kezdők segítségére.

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!