Vízilabda: bronzérem az ifiknél

spigott - 2016. június 15. 17:43

Az elődöntőben kikapott, de a Szentes elleni bronzmeccset nagyon simán megnyerte a DFVE leány ifjúsági vízilabda csapata, mely a harmadik helyen fejezte be a bajnokság küzdelmeit.

A budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezték meg kedden az ifjúsági leány bajnokság négyes döntőjét, melyen a DFVE vízilabda csapata is érdekelt volt. Brávik Fruzsina tanítványaira nagyon nehéz feladat várt, ugyanis az alapszakaszt simán megnyerő UVSE ellen ugrottak medencébe azt elődöntőben. A házgazda sajnos igazolta játékerejét, már az első félidő végén négy góllal vezetett, s végül igen sima, 10-3-as győzelmet aratva jutott be a bajnoki fináléba, míg a mieink a Szentes elleni bronzmeccsen vigasztalódhattak.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen viszont jobbik arcát mutatta együttesünk, mely esélyt sem adott a szentesieknek a győzelemre. A végig kiválóan játszó Mchunu vezérletével már az első negyed után négy góllal vezetett a DFVE, mely a folytatásban sem engedett ki, s a nagyszünetre már 7-1-es előnnyel vonulhatott. A térfélcserét követően valamelyest feljavult a szentesi alakulat is, ám ez is csak arra volt elég az ellenfélnek, hogy a kiütéses vereséget megússza. A Brávik-csapat azonban így is simán, 13-5-re nyert, s teljesen megérdemelten szerezte meg a bajnokság bronzérmét. A bajnokság első helyét végül az UVSE szerezte meg, mely a döntőben 12-8-ra legyőzte a BVSC együttesét.

Eredmények és gólszerzőink

UVSE – DFVE 10-3 (3-1, 2-0, 3-1, 2-1)
Gólszerzőink: Vályi V. 1, Brezovszki 1, Sajben 1.

DFVE – Szentes 13-5 (4-0, 3-1, 3-2, 3-2)
Gólszerzőink: Mchunu 4, Vályi V. 3, Sajben 2, Huszti D. 1, Brezovszki 1, Fülöp 1, Huszti V. 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.