Dunaújváros Hetilap

Kínában szerveznek jótékonysági estet Pecsét Istvánnak

Pálinkás István - 2016. szeptember 3. 13:12

A Guangzhoui Operaszínházban rendeznek jótékonysági estet Pecsét István javára a kínaiak, a kint élő magyarokkal karöltve. Az eseményről Istvánnak egy székely mondás jutott eszébe, amit még kínai idő szerint éjszaka osztott meg a DO olvasóival: Hét emberen keresztül akár a pápához is el lehet jutni.

- Nagyon sokszor alkalmaztam ezt a mondást a pénzgyűjtő kampányom során. Mivel legutóbb is meg kellett hirdetni ezt az akciót a kezelésemet támogatására, úgy gondoltam, itt is elkezdtem újra, amit Dunaújvárosban csináltam.

Amikor felvette a kint élő magyarokkal a kapcsolatot, elmondta nekik, hogy nagyon büszke a szülővárosára, Dunaújvárosra, hogy az ott élők egyáltalán lehetővé tették, hogy a gyógyulás útjára léphessen.

- Bármilyen hihetetlenül is hangzik, kicsit már szégyelltem magam, ezért fordultam otthon az országos médiumok felé. Most, hogy itt vagyok, egy húszmilliós „kisvárosban”, arra gondoltam, megpróbálok itt valamit elérni, ahol egyébként a médiába bekerülni egészen másként működik, mint otthon. Az Operaház képviselőjéig két emberen keresztül jutottam el. Az est főszervezője pedig Raul úr, fölötte már csak az operaház főigazgatója áll.

Az egyik árverésre szánt kép

Természetesen Raul úr és a magyar honfitárs is járt Istvánnál a kórházban, kifaggatták minden apró részletre kitérve. Ennek a beszélgetésnek egy operaházi jótékonysági árverés és egy borkóstolóval egybekötött gálavacsora lett a vége.

- A jótékonysági est rajtam kívül egy kínai férfi gyógykezelését is segíti, akinek infarktusa volt és ágyhoz kötött beteg. Most tartok ott agyilag, ha valaki mindazt megírná Hollywoodban, ami velem történt és én nézném a filmet, nem hinném el. Ami Dunaújvárosban történt, az összefogás, majd a Miskolci Egyetem segítsége, aztán a sok privátan odafigyelő ember, jóindulata. Aztán kiderül, hogy van egy áttétem, s további kezelés kell és itt is sikerült egy ilyen jótékonysági estet összehozni értem, egy külföldiért, ez hihetetlen. Nagyon bízom abban, hogy összejön az összeg és tovább tudják folytatni a kezelésem. Naponta egyszer, esetleg kétszer eszek, mert éheztetem a rákot. Ásványvizet iszok, egyébként vegán, só és állati zsiradéktól mentes ételeket eszek.

Pecsét István arról is beszélt, hogy eszébe nem jut feladni, bár elmondták neki, hogy nagyon kemény rák az övé, nehéz felgyógyulni belőle. Ha nem volna transzplantált, könnyebben tudták volna kezelni. Tény viszont, hogy a FUDA Központban most gazdag tapasztalatokat gyűjthetnek erről a betegségről:

-Tényleg örülnek, hogy be mertem vállalni, amit előttem itt sem sokan mertek. Különös tekintettel és figyelemmel vannak rám. Mindent megtesznek a gyógyulásomért. Én eldöntöttem, hogy meg a karok gyógyulni, a többi az Isten dolga. Mikor az Úrtól segítséget kértem az egész kezdetekor, úgy érzem mindent maximálisan megkaptam. Néha most is érzem, hogy lenéz rám, látja, hogy mindent elkövetek, és vigyáz rám. Nagy csatába küldött tizenöt évvel ezelőtt, de bízom benne, hogy győzünk. Köszönöm a támogatást, hálás vagyok érte. És Jó szerencsét!  

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.