Élen a Dunaferr, a Karmacsié a Szuperkupa

spigott - 2016. október 26. 17:05

Nyolcadik meccsét is megnyerte, s élre állt a Zeus Osztály küzdelmeiben a Dunaferr Vasas csapata, míg a Karmacsi Autó könnyedén húzta be a városi Szuperkupát.

Két találkozóval kezdődött meg a hét elején a városi kispályás labdarúgó bajnokság Zeus Osztályának kilencedik fordulója. A Lorántffy iskola műfüves pályáján megrendezett összecsapásokon először a második helyezett Dunaferr Vasas, illetve a negyedik SZP-Asztalos gárdája mérkőzött meg egymással. A találkozónak Tóth Imre együttese volt az esélyese, s ha nehezen is, de 4-3-ra hozta is a rangadót a Dunaferr, mely újabb sikerével átvette a vezetést a bajnoki tabellán, igaz az összképhez az is hozzátartozik, hogy a Karmacsi Autó két meccsel kevesebbet játszott, mint legnagyobb riválisa.

Kép: DO-archív

A játéknap második mérkőzésén két kilencpontos csapat, a Hamutiprók és a Siker Ablak játékosai húzta szerelést, s ahogy várható volt, ez a mérkőzés is igen komoly csatát hozott. Az első félidőt a Siker Ablak kezdte jobban, a szünetig kétgólos előnyre tett szert, majd a 34. percben megszerezte harmadik találatát is, s ekkor úgy tűnt, hogy el is dől a mérkőzés. A Hamutiprók azonban nem adták fel, hatalmas hajrába kezdtek, a 37. percben szépítettek, majd a véghajrában további négy gólt szerezve fordították maguk javára az összecsapást (5-3).

A két mérkőzés között rendezték meg a dunaújvárosi kispályás labdarúgók Szuperkupa döntőjét, melyen a Zeus Osztály legutóbbi győztese, a Karmacsi Autó, valamint a Dunaújváros Kupa nyertese, a Dunabiztos Micro gárdája csapott össze egymással. A találkozónak a Karmacsi Autó volt az esélyese, s bár ellenfele az utóbbi időben rendre megnehezítette a favorit dolgát, ezúttal nagyon simán, 10-1-re nyert a Karmacsi, mely első alkalommal hódította el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által 2014-ben alapított Szuperkupát.

A Zeus Osztály 9. fordulójának eddigi eredményei

Dunaferr Vasas – SZP-Asztalos-XXL 4-3 (1-0)
Hamutiprók – Siker Ablak 5-3 (0-2)

A bajnokság állása: 1. Dunaferr Vasas 24 pont, 2. Karmacsi Autó 21 pont, 3. Mé-Szi Frucht 18 pont, 4. Hamutiprók 12 pont, 5. SZP-Asztalos-XXL 10 pont, 6. Dunabiztos Micro 9 pont, 7. Fejó-Therm Kft. 9 pont, 8. Siker Ablak 9 pont, 9. GBB Kft. 6 pont, 10. Gyalog Galopp 1 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.