Dunaújváros Hetilap

Újabb összefogás - További gyűjtés Pecsét István javára

Molnár Emese - 2016. október 27. 13:00

Még négymillió forint támogatásra van szükség Pecsét István újabb kezelésére, amellyel már teljes lehet a gyógyulása. Az adománygyűjtő akció folytatódik, a városlakók, támogatók segítségét kérik.

Cserna Gábor polgármester felidézte, 2015-ben ismerhették meg a városlakók Pecsét István helyzetét, a rákbetegséggel való küzdelmét. Rendkívüli összefogás jött létre annak érdekében, hogy a gyógykezeléshez szükséges pénzt összegyűjtsék, és megkezdődhessen Kínában az életmentő beavatkozása.

 

A kezeléshez 4 millió forintra van szükség. A Renalpin Kft. és a Grabarics Kft. látva, hogy tovább pénzre van szükség, szintén az ügy mellé állt: ha az önkormányzat megelőlegezi a négymillió forintot a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számára a gyűjtőakcióra (hogy minél előbb elvégezhessék a kezelést), akkor ők kezességet vállalnak rá. Ez azt jelenti, ha az alapítvány nem tudja a jótékonysági akciók során összegyűjteni a négy millió forintot, akkor a két cég vállalja, hogy visszafizeti az önkormányzatnak a megelőlegezett összeget. Erről szólt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendje is, amit a képviselők meg is szavaztak.

Kótai Henrietta, a Grabarics Kft. marketing vezetője elmondta, ők személyesen is megismerték Pecsét Istvánt.

- Rengeteg ember kerül borzasztó élethelyzetbe, hozzánk is sok segítségkérés érkezik. Nagyon nehéz a szívekhez utat találni. Van egy Pecsét Istvánhoz hasonló sorsú kollégánk, barátunk. A kezelését kutatva jutottunk el Istvánhoz, aki akkor már Kínában volt. Őt kértük meg, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az orvosokkal, és feltárni a lehetőséget, amivel saját kollégánk gyógyulását biztosítani tudjuk. Így kerültünk személyes kapcsolatba Istvánnal, aki önzetlenül, kedvesen, gyorsan reagált kéréseinkre. Példaértékű volt a hozzáállása, rendkívüli fiatalember. Ezért döntöttünk úgy, hogy a saját eszközeinket használva, segítünk Istvánnak is, megpróbáljuk elérni, hogy a pénzzel ne, hanem csak a gyógyulásra koncentrálhasson– mondta Kótai Henrietta.

Pecsét István támogatása mellé állt, és a kezdet óta szervezi, koordinálja a gyűjtőakciót Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja.

- Az év elején indított gyűjtőakció során láthattuk, hogy milyen példaértékű volt a társadalmi összefogás, szerepvállalás, hiszen rengeteg cég és magánszemély csatlakozott Pecsét István megsegítésére. Mint kiderült, szükség van egy újabb kezelésre, ezért a gyűjtőakciót fel kell élesztenünk. Ehhez a két cég, a Renalpin és a Grabarics Kft. lendületet hozhat– mondta Kovács Judit.

Az adománygyűjtést folytatják, hogy összegyűljön a még szükséges négymillió forint. Jótékonysági programok is szerveznek köré, az egyik ilyen például a Dunaújvárosi Hírlap által indított rajzverseny: óvodások és iskolások rajzait várják november 4-ig, amelyekre licitálni lehet. A legszebb alkotásokat díjazzák és kiállítást is rendeznek belőle, a jótékonysági estre november 26-án kerül sor a Bartók színházban.

Az új kezelés még öt-hat hónapot fog igénybe venni, amely után remélhetőleg István teljesen meggyógyul.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.