Jöhet a visszavágó

spigott - 2016. november 18. 7:21

Hazai környezetben igyekszik ledolgozni hétgólos hátrányát szombaton este az EHF Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melynek tagjai elszántan, a javítás reményében várják az Érd elleni párharc visszavágóját.

Hétgólos, 29-22-es vereséget szenvedett Érden az EHF Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, így a mieink tetemesnek tűnő hátrányból várják a párharc szombat este fél hétkor kezdődő dunaújvárosi visszavágóját. Együttesünk nincs tehát könnyű helyzetben, s mint azt György László másodedző elmondta, a játék minden elemében javulniuk kell az elmúlt heti mérkőzéshez képest, ha le szeretnék győzni a remek erőkből álló érdi együttest.

Az mindenképpen jó hír a Kohász kézilabdázóinak számára, hogy az első meccsen piros lappal kiállított Camila Micijevic-et a legfrissebb információk alapján nem tiltotta el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága, így a fiatal átlövő pályára léphet a visszavágón. Melyen várhatóan lehetőséghez jut a nyáron Debrecenből igazolt Kudor Kitti is, aki felépült térdműtétjéből, s a héten már teljes értékű edzésmunkát végezve bizonyította, hogy megfelelő állapotban van ahhoz, hogy játékával is segítse csapatunkat.

A hétgólos hátrány persze sok, még egy, az érdieknél gyengébb csapat ellen sem lenne könnyű dolga kézilabdázóinknak, akik ennek ellenére sem adják fel a küzdelmet, s mint azt együttesünk beállósa, Takács Dusmáta elmondta, mindent el fognak követni azért, hogy ők jussanak tovább a sorozat következő fordulójába.

Képek: DO-archív

"Sajnos a szezon legrosszabb meccsét játszottuk az odavágón, s annál rosszabban már nem fogunk játszani, ez biztos. Több játékosunk meg is volt egy kicsit szeppenve, hiszen ez volt az első nemzetközi meccsük, de tény, hogy nem játszottunk jól. Ennek okát nem tudom, hiszen két héten keresztül készültünk a találkozóra, megvolt a taktikánk, lehet, hogy túlizgultuk a meccset, sokat kapkodtunk, s fegyelmezetlenül játszottunk. Ez azonban már a múlt, igyekeztünk tanulni az első meccsen elkövetett hibáinkból, elszántak vagyunk, s mindent el fogunk követni azért, hogy megnyerjük a visszavágót, lehetőleg olyan különbséggel, ami a mi továbbjutásunkat eredményezi majd. Ez persze nem lesz könnyű, mert az Érd egy jó csapat, de azt ígérhetem, hogy mindent meg fogunk ezért tenni. A legfontosabb az lesz, hogy a védekezésünk összeálljon, de a játék minden elemében jól kell teljesítenünk a győzelemhez" – árulta el érdeklődésünkre Takács Dusmáta, aki csapattársaihoz hasonlóan motiváltan, bizakodva várja a szombat este fél hétkor kezdődő dunaújvárosi mérkőzést.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.