Megkezdi szereplését a Kohász az EHF Kupában

spigott - 2016. november 11. 8:00

Már az első akadály is nagyon nehéz lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számára az EHF Kupa küzdelmeiben, ám együttesünk készen áll arra, hogy továbbjusson a sorozat következő fordulójába. Ehhez azonban szinte tökéletes teljesítményre lesz szükség az Érd elleni párharc szombati, első mérkőzésén is.

Ki ne emlékezne a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének tavalyi diadalmenetére az EHF Kupában? Zdravko Zovko tanítványai novemberben az olasz Indeco Conversano együttese elleni csatával vágtak neki a nemzetközi kupasorozat küzdelmeinek, majd a Siófok, az orosz Asztrahanyocska, a dán Randers legyőzésével jutottak el a fináléig, ahol a német Metzingent is felül tudták múlni, így tizennyolc év után újra nemzetközi kupasikerrel örvendeztették meg a dunaújvárosi kézilabda szerelmeseit.

Azóta azonban nemcsak együttesünk, hanem az EHF Kupa is jelentősen átalakult, hiszen összevonták a KEK mezőnyével, de ahogy egy éve, úgy idén is a harmadik körben kapcsolódik be a sorozatba csapatunk, ám ezúttal egy lényegesen keményebb vetélytárssal szemben kellene kiharcolnia a továbbjutást kézilabdázóinknak. A sorozat harmadik fordulójának bécsi sorsolásán ugyanis az egyik legnagyobb honi rivális Érd gárdáját sodorta a mieink útjába a vakszerencse, ami egyben azt is jelentette, hogy az egyik magyar csapat biztos nem folytathatja majd az EHF Kupa küzdelmeit a párharc után.

Az érdi csapatot nem nagyon kell bemutatni a dunaújvárosi drukkereknek, hiszen évek óta ott vannak a bajnokság élmezőnyében, az elmúlt három évben egyaránt a harmadik helyen fejezték be a küzdelmeket, s ebből kétszer éppen a mieinket ütötték el a bronzéremtől. Szabó Edina együttese idén is remekül szerepel, hét lejátszott mérkőzést követően hat győzelemmel és egy döntetlennel a második  helyen áll a tabellán, s erejét mutatja, hogy többek közt a Bajnokok Ligájában középdöntős Ferencvárost is képesek voltak legyőzni hazai környezetben.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű feladat együttesünkre, mely szombaton délután négy órakor kezdi meg az Érd elleni párharcot, ráadásul idegenben, ahol mindenképpen olyan eredményt kellene elérnie, ami lehetőséget ad számára arra, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást. Ebben reménykedik csapatunk irányítója, az idei szezonban is remekül játszó Szalai Babett, aki nagyon kemény csatára számít az érdiek ellen.

Szalai Babett bízik a továbbjutásban! (Képek DO-archív)

"Megmondom őszintén, én is úgy látom, hogy nehéz feladat lesz, de nem csak nekünk, hanem az érdieknek is, de egyáltalán nem lehetetlen, s mindenképpen a továbbjutásra készülünk. Hiszek abban, hogy meg tudjuk csinálni, s a csapattársaimon is azt látom, hogy maximális koncentrációval készülnek, s mindent megtesznek az edzéseken is azért, hogy ez párharc a számunkra alakuljon jól. Én személy szerint örülök annak, hogy idegenben kezdünk, de nagyon jó meccset kell játszanunk holnap ahhoz, hogy itthon, hazai közönség előtt úgy tudjunk nekivágni a visszavágónak, hogy mi jussunk tovább. Ehhez gyakorlatilag mindenre oda kell figyelnünk, mert minden mozzanatnak hatalmas jelentősége lesz a továbbjutásért vívott csatában. Egy nemzetközi kupameccs mindig más, mint egy sima bajnoki sorozat, kevesebb a lehetőség a hibázásra, s mivel itt oda-visszavágós rendszerű párharcról van szó, nagyon taktikusa, megfontoltan és fegyelmezetten kell játszanunk ahhoz, hogy sikert érjünk el. Az érdiek előnyére válhat, hogy gyakorlatilag nem változott a keretük tavaly óta, egy összeszokott, jó csapat lesz az ellenfelünk, de mi is egyre jobban összeállunk, s igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből, nemcsak csapatként, hanem egyénileg is. Nehéz mérkőzés, nehéz csata elé nézünk tehát, de hiszünk magunkban, s megvan a tudásunk ahhoz, hogy továbbjussunk a következő fordulóba" – fogalmazott a DKKA csapatának irányítója.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.