Évet zártak a birkózók is

Molnár Emese - 2016. december 16. 7:45

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzárót tartott, melyen a 2016-os esztendő eredményeinek értékelése mellett szó esett a jövőről, s arról is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával tovább fejlesztik a Gurics György Birkózó Centrumot.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya évzáró ünnepséget szervezett a Vigadó étteremben, ahol díjazták az év legügyesebb, a legjobb eredményeket elérő sportolóit.
A vendégeket, a szakosztály edzőit és sportolóit, a támogatókat Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila, a szakosztály elnöke köszöntötte, majd beszámoltak a szakosztály jelenlegi helyzetéről, az idei év eredményeiről.

Az utóbbi három év során kialakult az utánpótlás-nevelő rendszer végleges formája, melynek köszönhetően létszám jelentősen megnőtt. Nagyon sokat jelentett az, hogy a városvezetés segítségével, a volt Kőrösi iskola átalakításával létrehozták a Gurics György Birkózó Centrumot. Mellette más iskolákban is tartanak edzéseket a gyerekeknek, mintegy nyolcszáz fiatal sportolóval foglalkozik a szakosztály. Testnevelés órai keretek között birkózásoktatást tartanak a Petőfi, az Arany, valamint a mezőfalvi, a kulcsi, az enyingi és a lajoskomáromi iskolákban. Idén számos hazai rendezésű versenyt és edzőtábort szerveztek, valamint három vidéki birkózóterem átadására is sor került.

Többek között Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján, a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának. Május 15-én a sportcsarnokban rendezték meg a Tusják János Emlékversenyt, a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Június 20-tól három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül mintegy százhetven birkózó és tizenhat edző dolgozott.
Az őszi versenyek sorából kiemelkedett a szeptember 17-én megrendezett Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa Közép-Magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság, százharminckét versenyző és tizenhét egyesület részvételével.
Pintér Attila elmondta, sajnálatos hír, hogy távozik az egyesülettől két kiváló edző, Szabó Miklós és Szabó Róbert, akiknek megköszönte a munkájukat.

Az ünnepségen Mátyás Gábor bejelentette, hogy a Gurics György Birkózó Centrum további felújítására, fejlesztésére a Magyar Birkózó Szövetség közel 30 millió forintot szavazott meg. A támogatási szerződés aláírását követően, jövőre el is kezdődhetnek a munkálatok.
A szakosztály célja az utánpótlásbázis erősítése, az ifjúsági, junior és felnőtt korba lépő versenyzők megtartása. Bíznak abban, hogy minél több birkózó kerülhet a korosztályos válogatottba. Saját nevelésű sportolókkal kívánják megerősíteni a felnőtt birkózó csapatot annak érdekében, hogy a következő néhány év NB II-es csapatbajnokságában az első hat helyezett között végezhessenek, de céljuk az is, hogy idővel stabil NB I-es birkózócsapatunk legyen.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.