Sikeres évet zártak röplabdázóink

2016. december 14. (szerda) 19:19 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE röplabdázói is megtartották hagyományos évzárójukat, melyen értékelték az elmúlt esztendő teljesítményét, valamint meghatározták a 2017-es év céljait.

Jó hangulatú vacsorával zárta a 2015-16-os szezont, valamint az eddig magunk mögött hagyott 2016-os évet a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya. A rendezvényen részt vettek a fenntartók, támogatók, és természetesen a sikerek kovácsai, az edzők és a játékosok. Elfogadta a meghívást többek között Vass Zoltán, a Dunaferr SE Röplabda Szakosztályának elnöke, a Ferrobeton ZRT vezérigazgatója, a Dunaferr SE elnökségi tagja, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, a Dunaferr SE elnökségi tagja, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, Hingyi László, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, Engyel László szakosztályvezető, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, Bódis Tamás, a Sport 36, vagyis a Zeus sportszerek kizárólagos forgalmazójának kereskedelmi vezetője, Szili György, a Topo pizzéria és több helyi vállalkozás résztulajdonosa, Zsemberi János, a Best Body Gym vezetője, Kolics Gábor, a Hild Szakközépiskola igazgatója, Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ igazgatója, Uszkai Géza Kollégiumi igazgató, Lábadi Gabriella, a kollégium pedagógusa, és Szabóné Vida Andrea, a Dózsa György Általános Iskola testnevelője.

A megnyitóbeszéd után Tomanóczy Tibor vezetőedző foglalta össze az elmúlt szezon legfontosabb történéseit:
- Egyesületünk minden csapata nagyszerű munkát végzett. Alázattal, elkötelezetten, a röplabdától kapott szenvedéllyel tették dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt! A remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapattá formálódott minden korosztályunk. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ezeket a sportolókat nap, mint nap hozzásegítették ahhoz, hogy részt tudjanak venni az edzéseken, mérkőzéseken. Szakosztályunk felismerte, hogy még közelebb kell, hogy kerüljön egymáshoz a szurkoló és a teljes csapat, így a nyár folyamán fejlesztésekbe kezdett. Az első lépés volt, hogy elindítottuk saját honlapunkat www.durop.hu néven, ahol nem csupán írásos információkkal, hanem élőképes tudósításokkal jelentkeztünk. Ennek megfelelően minden hazai NB I-es és Magyar Kupa mérkőzésünket élőben közvetítjük interneten, ami honlapunkról elérhető. Újabb lehetőségek nyíltak a Dunaújvárosban röplabdázni kívánó gyerekek számára azzal, hogy a Hild Szakközép Iskola mellett immár a Pannon Oktatási Központtal is sikerült megállapodni. Sportdiplomáciai sikerekkel is büszkélkedhetünk, hiszen májusban Engyel László szakosztályvezetőt beválasztották a Magyar Röplabda Szövetség elnökségébe, valamint a Magyar Diáksport Szövetségben is elnökségi tag lett, míg Vass Zoltán szakosztályelnök urat a Dunaferr SE hét tagú elnökségébe választotta meg a közgyűlés.

Ezt követően a vezetőedző a 2015-16-os évet értékelte:
- Az NBI-es csapatunk szezonkezdete nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, mivel az első győzelem csak hat mérkőzés után született meg. A sok edzésnek és a kitartó munkának, valamint a játékosok pozitív hozzáállásának köszönhetően elkezdtek jönni a győzelmek, ezzel együtt megjött a csapat önbizalma. Az alapszakasz második felétől a játék stabilizálódott, ekkor bravúrokat is tudtunk hozni, mely a végelszámolásban meg is mutatkozott. A négy közé kerülésért a Kazincbarcika ellen ugyan nem sikerült a bravúr, de a Pénzügyőr, majd a MAFC csapatát sikerült két vállra fektetni, így a 2014-15-ös évhez képest két helyet javított, így ötödik lett a fiatal NB I csapat, így a fejlődés már helyezésekben is mérhető volt.
A Magyar Kupa sorozatát is értékelte a vezetőedző, amely a nyolcad döntőben ért véget, mely szereplésnél az idei évben többre vágynak.

Az utánpótlás csapatok értékelését a junior csapattal kezdte Tomanóczy Tibor
- Junior csapatunk az Országos Junior Bajnokságban szerepelt, amely az alapszakaszban az első helyet szerezte meg. Az elődöntős csoportban az első helyen végeztünk, majd a kecskeméti négyes döntő minden mérkőzést magabiztosan nyertük, kivéve az aranymeccset, ahol a döntőben egy szettet vesztettünk el a házigazdák ellen. Ezek alapján megérdemelten lett a 2015-2016 szezon bajnoka a junior csapat! Az ifjúsági bajnokságot is remekül, hiszen a Kaposvár mögött a 2015-2016-os szezonban ezüstérmesek lettünk. A serdülők is remekeltek, akik az ifjúságiakhoz hasonlóan ezüstérmes helyen végeztek. A gyermek csapat ugyan a hatcsapatos országos döntőbe nem jutott be, de az állami támogatásnak köszönhetően rengeteget versenyeztek. A Mini csapat az országos mini tornán két különböző korosztályban indult. Miniben egy, a Szuper miniben 2 csapatot is elindítva, ahol a tavalyi évhez képest a fejlődés szemmel látható volt. Ezeket a korosztályokat az állami támogatásnak és a Vollé 2020 programnak köszönhetően havi rendszerességgel tudtuk versenyeztetni.

Mint azt Tomanóczy Tibor kiemelte, a diákolimpián ismét remekeltek a fiúk. A Szücs Ákos és Szentirmai László testnevelő által versenyeztetett középiskolás csapat a Hild József Szakközépiskola színeiben az V-VI. korcsoportban az 1. helyen végzett. A középiskolások ezt követően Belgrádban, a Középiskolai Világbajnokságon szerepeltek, amely megmutatta, hogy nem vagyunk messze a világ élvonalától, melyet az elért 10. hely bizonyít. Az általános iskolákkal is jó a kapcsolat, ennek alapján - a tavalyi évhez hasonlóan - a Petőfi Sándor és a Dózsa György általános iskolákban tovább folytatják a röplabdás oktatást hétről hétre.

Tomanóczy Tibor örömmel számolt be az infrastrukturális fejlesztésekről
- Két dunaújvárosi iskolának tudtunk segíteni. A Dózsa György Általános Iskolában a tornaterem felújítására és röplabda állványok elhelyezésére 2.700.000 Ft-ot nyertünk, amit a következő évben kell valósítanunk, valamint a Hild József szakközépiskola tornatermének parketta felújítása megtörtént 1.000.000 Ft értékben. Az idei évre a Petőfi Sándor Általános iskola a Magyar Diáksport Szövetségtől 500.000 Ft értékű röplabdás felszerelés csomagot kapott, melyet november végétől az iskola diákjai már használatba is vették.
Nagy büszkeség, hogy a csapatban nem csupán jó sportolók, hanem jó tanulók is vannak, melyet bizonyít, hogy az idei évben is büszkélkedhetnek jó tanuló jó sportoló röplabdázókkal, akiket a Magyar Diáksport Szövetség tüntetett ki. A vezetőség gratulált Szabó Kornélnak, Hartyányi Gergőnek, és Móró Ákosnak, valamint edzőjüknek, a Hild estnevelőjének, Szűcs Ákosnak, aki Fejér megye diáksportjáért díjazásban részesült. Azt is megtudtuk, hogy a Magyar Röplabda Szövetség díjazottja a 2015-2016 bajnoki évben, vagyis az év utánpótlás edzője Tomanóczy Tibor lett!

Az értékelés befejezésekor szó esett az idei bajnokságról és Magyar Kupáról is.
- Az NBI-es csapat keretéből – összegzett a vezetőedző -, vagyis az elmúlt bajnoki idényben 5. helyet megszerző felnőtt csapatból egy játékos távozott, ami a szakosztály életében nem mondható szokványosnak. Öröm, hogy az elmúlt évek tendenciája, az elvándorlás megállni látszik, mely bizakodással tölti el a szakosztályvezetést. Legfontosabb feladatnak a 2016/17-es bajnoki szezonban a fiatal és tehetséges játékosok tovább fejlődése mellet nem kevesebb, mint valamelyik éremnek a megszerzését tűztük ki. Ezt a komoly célkitűzést a játékosokkal közösen hozta meg a vezetés, pluszban, a Magyar Kupában is szeretne előre lépni a csapat, és bekerülni a négyes döntőbe. A junior, ifjúsági, serdülő csapataink kiválóan kezdték el ezt a szezont, akik a bajnokság alapszakaszában rendre győzelemmel térnek haza. Bízunk a hasonlóan jó folytatásban.

Az értékelés végén jutalmazták a szakosztály szerint legjobbaknak bizonyult játékosokat

Legjobb felnőtt játékosok: Hatvany Zsolt és Gebhardt Áron
Legjobb junior játékos: Gebhardt Norbert
Legjobb ifjúsági játékos: Bohnicsek Szilveszter
Legjobb serdülő játékos: Móró Ákos

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.