Gyász - Elhunyt Tóth Margit

doszerk - 2017. január 4. 17:02

Életének 56. esztendejében, december 18-án elhunyt Tóth Margit magyar bajnok, többszörös válogatott és olimpiai negyedik dunaújvárosi tornász.

A szomorú hírről a Magyar Torna Szövetség honlapja számolt be, kiemelve, hogy a kiváló sportoló Magyarország képviseletében vett részt az 1976-os montreáli olimpia tornaversenyein, ahol a magyar válogatott csapattagjaként, a negyedik helyen végzett. Versenyzett az 1978-as tornász világbajnokságon negyedik és az 1981-es világbajnokságon nyolcadik helyezést elért magyar válogatottban. Több nemzetközi és hazai verseny győztese volt. A nemzetközi mezőnyben hosszú évekig csak ő mutatott be a gerendán nyújtott testű előre szaltót. Ő volt a negyedik dunaújvárosi versenyző, aki országos felnőtt I. osztályú bajnokságot nyert.

Képek forrása. Antal Lajos

Tóth Margit 1981 végén befejezte első osztályú sportpályafutását, és a Testnevelési Főiskola hallgatójaként a sportág második osztályában folytatta a versenyzést. 1985-ben egyéni összetettben megnyerte az egyetemi és főiskolai országos bajnokságot. 1985-ben a TF elvégzése után, testnevelő tanárként kezdett dolgozni és átigazolt a Ferencvárosi TC torna szakosztályába, ahol edzőként is dolgozott. Sikeres sportolói pályafutása elismerésként 1975-ben az év sportolójának választották Fejér megyében, míg 1976-ban Pro Urbe-díjjal tüntette ki Dunaújváros Önkormányzata.

Tóth Margit temetése 2017. január 5-én 11:30 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.