Győzelem és továbbjutás a kupában!

Szárszó Lajos - 2017. január 11. 20:56

Remek teljesítményt nyújtva győzte le az Újpestet, így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese. Azariék két harmad után már négy góllal vezettek, s bár  vége izgalmas volt, végül megérdemelt, 5-2-es sikernek örülhettek.

Csak a győzelem volt elfogadható az Acélbikáknak az UTE elleni Magyar Kupa mérkőzésen ahhoz, hogy továbbjussanak a legjobb négy közé. Mindezt ráadásul a rendes játékidőben. Ez egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a két csapat idei összevetése alapján az Újpest volt a jobb csapat. Mindezt tetézte, hogy Szilassy Zoltán együttesének szüksége volt a győzelemnek ahhoz, hogy odakerüljenek a már biztos négyben lévő Debrecen, DVTK és MAC mellé. Így két motivált együttes csatáját várhattuk a Dunaújváros Jégcsarnokban, ahol a mieinknél bemutatkozhatott az új igazolás, Hudec Stanislav is, akinek még időben megérkeztek a papírjai. Becze, majd Török lövéseivel melegítették be az ellenfél kapusát, Ágostont a mieink, majd a tempó felvétele után Kovács kampózta meg Odnogát, így hamar emberelőnybe kerültünk. Ezt villámgyorsan sikerült kihasználni, amikor egy szép kombináció végén Dansereau lőtt a hálóba (1:0).

Ez megadta a találkozó alaphangját, hiszen az Újpestnek azonnal taktikát kellett váltania. Hegyi, majd Dósa próbálta közelről betuszkolni a pakkot a kapunkba, melyeket Duschek remekül hárított. A bekapott gól után érezhetően felpörgette ritmusát Szilasssy Zoltán együttese, így kontrákból tudtunk Odnoga és Lencsés révén veszélyesek. Ladygin tesztelte Ágoston kapust a 10. percben, majd egy perc múlva Kaskov passzát a hosszú oldalon érkező Becze szép lövő csel után vágta a hálóba (2:0). Kiválóan kezdtünk tehát, de ekkor még nagyon sok idő volt hátra. Tóth próbálta betenni a korongot a hazai kapu bal alsó sarkába, majd Gröschl került a büntetőpadra, miután Dansereaut akasztotta meg. Ropet gyalulta a palánkba Dansereaut - akit enyhe agyrázkódással kísértek az öltözőbe -, így öt a három ellen folytattuk a találkozót, sajnos eredmény nélkül. Fordulás után nem sokat kellett várnunk az újabb hazai találatra, melyet Cseter szinte lehetetlen, nulla szögből szerzett (3:0).

Ez már megnyugtató előnynek tűnt, melyre nem ült rá a DAB, hanem továbbra is próbálta irányítani, kézben tartani az összecsapást. Az Újpest továbbra sem találta a ritmusát, sorban kapták a kiállításokat, így Turbucz, majd Kiss ült le a padra. Ezt Cseter büntette, aki Ágoston lábai között talált a hálóba (4:0). Becze távoli, nagy erejű lövését védte a vendég kapus, majd szerencsénk volt Tóth lövésénél, hiszen a korong a kapuvasról kifelé pattant. A lüktetővé vált meccsen Ladygin kiállítását sikerült kivédekeznünk, melyet nagyban Duschek Dávidnak köszönhettünk, aki több távoli lövést hatástalanított. Ezt követően sem nyugodhattunk meg, hiszen Beczét küldték ki akadályozásért két percre, melyet megint kivédekeztünk, viszont ismét hátrányba kerültünk, mert a padról visszatérő Becze teljesen feleslegesen ütött oda Benknek. Nagy nyomás alatt volt ekkor csapatunk, hiszen hatodik perce védekeztünk emberhátrányban, mégis sikerült kihúznunk kapott gól nélkül ezt a szakaszt. Németh szólóval indult a harmadik húsz perc, de csatárunk túlságosan alányúlt a korongnak, amely kapu fölé szállt. Azari korongszerzése után Cseter lövését fogta Ágoston, majd a lilák örülhettek, hiszen Nemes passzát Frolik értékesítette (4:1).

Mivel ekkor még több, mint negyed óra volt hátra, nagyon kellett a mieinktől a koncentráció, nehogy vérszemet kapjon az UTE. Sajnos újabb gólt szereztek a Szilassy tanítványok, ezúttal Benk járt túl Duschek eszén (4:2). Ekkor úgy tűnt, megfogta a Bikákat a gyors felzárkózás, nagyobb sebességre kapcsoltak az újpestiek, ezzel együtt izgalmassá vált a hajrá. Két soros játékra álltak át a vendégek, akik hatalmas nyomás alatt tartották a hazaiakat. Hebár, majd Benk bombáját hatástalanította kapusunk. Becze hagyta ki szólóját, bár közben védője megkampózta kissé, melyet nemes egyszerűséggel nem vettek észre a sporik. Se büntető, se két perc nem lett belőle! Tóth Gergőt viszont kitették két percre, így három és fél perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk. Ezt nem sokáig élvezhettük, mert Ladygin hibázott, mely után az UTE kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre. Ez azonban most megbosszulta magát, mert Becze végleg eldöntötte a meccset, ezzel együtt a négy közé jutást a kupában (5:2). A Bikák taktikus, érett játékkal megérdemelten győztek a végletekig izgalmas mérkőzésen.

DAB – UTE 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

DAB: Duschek Dávid - Lencsés Tamás (1), Hudec Stanislav, Lévai Máté, Hüffner Adrián, Hruby Gellért (1), Németh Péter, Becze Tihamér 2, Dansereau Keegan 1, Török Viktor (1), Ladygin Mykola (1), Kis Bálint, Léránt René (1), Odnoga Mátyás, Cseter Justin 2, Kaskov Danil (1), Azari Zsolt (3), Tanka Lőrinc. Edző: Heikki Malkia.

UTE: Ágoston Olivér    - Huba Peter, Nagy Nilan, Nemes Benjamin Zoltán (2), Szalma Zsolt, Benk András 1 (1), Dömötör Róbert, Kovács Attila, Dósa Krisztián, Hegyi Ádám, Gröschl Tamás, Pápa Márton, Virág Tamás, Tóth Gergő, Frolik Martin 1, Kiss Dániel, Csanyi Karol, Hebar Andrej, Turbucz Martin Zoltán, Ropret Anze (1), Pokornyi Dávid. Edző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.