Több baleset, káosz az M6-os autópályán

doszerk - 2017. január 31. 19:01

Bő két óra leforgása alatt hat baleset is történt az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszán. A rendőrség kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Közben a legmagassabb riasztást adták ki városunkra is az ónos eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 18 óra 35 perckor Fejér megye jelentős részére kiadta a legmagasabb, piros színű, harmadfokú riasztását az ónos eső veszélye miatt.

Harmadfokú riasztás van érvényben Székesfehérvár, Gárdony, Martonvásár, Sárbogárd, Dunaújváros és Enying járásokban. Az érintett területeken több órán át tartó ónos eső várható.

A város főbb és forgalmasabb útjai biztonsággal járhatóak, természetesen a megfelelő sebesség megválasztása mellett. A kisebb forgalmú mellékutak helyenként csúszósak, latyakosak. A járdákon sajnos már más a helyzet, ott kell a legnagyobb óvatosság, ha valakinek muszáj útnak indulnia ebben az időben.

20:20 A rendőrök feloldották az útlezárást Adony térségében, a Pécs felé vezető oldalon.

18:50 Iváncsánál is

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M6-os autópályán Iváncsa térségében, a Pécs felé vezető pályaoldal 48-as kilométerénél. A balesetben nem sérült meg senki, a jármű viszont akadályozza a forgalmat a belső forgalmi sávban. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

18:30 Árokba borult

Lesodródott az útról, majd árokba borult egy személyautó az M6-os autópályán Ercsi térségében, a főváros felé vezető pályaoldal 35-ös kilométerénél. Egy ember utazott a járműben, aki megsérült a balesetben. A pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a gépkocsit. A beavatkozás ideje alatt forgalomlassulásra kell számítani.

17:50 Adony

Adonynál is volt egy anyagi káros baleset a pályán, de itt az ellenkező oldalon, itt a belső sávot lezárták a rendőrök a síkosságmenetesítés idejére. Személyi sérülés itt nem történt.

17:40 Megúszták sérülés nélkül

Kisteherautóval ütközött egy személyautó szintén az M6-oson ugyancsak Ercsi közelében, a főváros felé vezető pályaoldal 36-os kilométerénél. A balesetben nem sérült meg senki. A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói számolják fel a közúti akadályt.

Szintén Ercsi közelében a 32-33-as kilométerszelvénynél is volt anyagi káros baleset, tájékoztatta a DO-t a megyei rendőrkapitányság szóvívője.

16:50

Kulcsnál szintén anyagi káros baleset történt 

A megye határán túl

Három gépkocsi és egy kamion ütközött az M6-os autópálya Pécs felé tartó oldalán, Szekszárdnál, az utat lezárták - közölte a rendőrség az MTI-vel. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a pálya 146-os kilométerénél történt balesetben egy ember könnyebben megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat az M9-es csomópontnál a 6-os útra terelik.

A balesetek elkerülése érdekében, fontos a nagyobb követési távolság tartása, ezzel együtt a sebesség csökkentése és a hirtelen kormánymozdulatok elkerülése.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az úton lévőket, hogy fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)