Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Új fotókiállítás a Lorántffy-ban

Vass Ádám - 2017. január 19. 15:42

A Magyar Kultúra Napja alkalmából új kiállítás nyílt a Lorántffy galériájában, ezúttal Farkas Virág Csilla (FaVi), az iskola volt divatstílus tervező tanulója képeit láthatják az érdeklődők.

A kiállítás megnyitóján, csütörtök délelőtt Farkas Virág Csillát, Rohonczi Istvánné mutatta be. Mint mondta, annak idején az iskola művészeti képzésén ismerkedtek meg, még Csilla elsőéves korában 2008-ban, és már akkor ősszel el is nyerte a városi fotópályázat első díját, ami egy vadonatúj fényképező volt, amivel később minden iskolai rendezvényen jobbnál jobb felvételeket készített. Érettségi után is maradt az iskola tanulója divatstílus tervező szakon, de továbbra is rengeteg időt szentelt a fotózásnak. A hozzá hasonló tehetséges diákoknak köszönhető, hogy mindig fel tudják tölteni a Lorántffy Galériát mostani, vagy egykori diákok műveivel, ami nagy büszkeségre ad okot mindenkinek.

Farkas Virág Csilla először tavaly januárban mutatkozott be önálló kiállításon, mely az Árnyékvilág címet viselte, majd ősz elején az új évad első bartókos kiállításán is bemutatták munkáit, Világom képei címmel. Egy ideje már a Szent Pantaleon Kórház dolgozója, legújabb kiállítására pedig Erdély-Franyó Anna, a Szent Pantaleon kórház ápolási igazgatója is ellátogatott. Szerinte Csilla valódi énjét, belső világát adja át képein keresztül, jellegzetes témaválasztásai pedig egyedivé teszik képeit. Sokszor visszatérő elem a romos ház, a nőalak és a bohóc, erős szürrealizmusa viszont az erre fogékonyakra nagy hatást tud gyakorolni, így érdemes megtekinteni munkáit.

A rovat további hírei: Kultúra

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.