Csak a jó teljesítmény nem lesz elég

spigott - 2017. február 1. 8:00

Újabb rangadó vár a DKKA női kézilabda csapatára, mely a nagy rivális Érd együttesét látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Bosszantó vereséget szenvedett legutóbbi bajnoki mérkőzésén a Debrecen ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, melyre ma még keményebb feladat vár: Zdravko Zovko tanítványai ugyanis este hat órától a tabella harmadik helyén álló Érd gárdáját látják vendégül a sportcsarnokban. Együttesünk elszántan várja az összecsapást, ám ahhoz, hogy sikerüljön legyőzni a vendégeket, bravúrra lenne szükség kézilabdázóinktól, akik felkészülését betegségek is nehezítették, így a szakvezetés még kedden este sem tudta biztosan, hogy milyen felállásban vág majd neki a mérkőzésnek a Kohász.

A két csapat az idei szezonban már találkozott egymással, ám az EHF Kupa selejtezőjéből az érdiek kettős győzelemmel jutottak tovább, vagyis az előjelek nem a legbiztatóbbak. Mint azt György László másodedző elárulta a motivációval nincs gond, aki tudott, keményen készült az elmúlt napokban, ám a remélt sikerért nagyon keményen meg kell majd dolgozni.

"Ismerjük az érdieket, nagyon erős csapatot alkotnak, erős a jobb oldaluk, Krpez, Gonzalez bárhonnan veszélyes, Klivinyi is remekül szerepel az idei szezonban, s a kapuban van egy Janurik Kingájuk, aki óriási stabilitást ad számukra. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a jó teljesítmény tőlünk nem lesz elég a győzelemhez, ehhez extrát kell nyújtania mindenkinek, aki pályára lép. Kulcsfontosságú lesz, hogy miként tudjuk semlegesíteni az érdiek kulcsembereit, míg az ellenfél kapujánál nagyon oda kell figyelnünk a befejezésekre, nem férnek bele a kihagyott ziccerek" – fogalmazott György László.

Kézimeccs után irány a jégpálya

Mint arról beszámoltunk már, eredetileg este hat órakor kezdődött volna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak DVTK elleni rangadója is, ám a DAB hokisai kitértek együttesünk mérkőzése elől, s este fél nyolctól fogadják a MOL Liga éllovasát. Az Acélbikák ráadásul még egy akcióval kedveskednek a drukkereknek, ugyanis azok, akik a jégcsarnok pénztáránál felmutatják a kézilabdázók meccsére szóló érvényes, tehát a csuklón hagyott karszalagjukat, fél áron tekinthetik meg a DAB és a DVTK találkozóját. A DKKA vezetése természetesen nagyon köszöni ezt a sportszerű hozzáállást, s ezzel együtt arra buzdítja drukkereit, hogy aki teheti, az Érd elleni mérkőzés után ruccanjon át a jégcsarnokba, hogy a helyszínen szurkoljon Azari Zsolték győzelméért.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.