Csak a jó teljesítmény nem lesz elég

spigott - 2017. február 1. 8:00

Újabb rangadó vár a DKKA női kézilabda csapatára, mely a nagy rivális Érd együttesét látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Bosszantó vereséget szenvedett legutóbbi bajnoki mérkőzésén a Debrecen ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, melyre ma még keményebb feladat vár: Zdravko Zovko tanítványai ugyanis este hat órától a tabella harmadik helyén álló Érd gárdáját látják vendégül a sportcsarnokban. Együttesünk elszántan várja az összecsapást, ám ahhoz, hogy sikerüljön legyőzni a vendégeket, bravúrra lenne szükség kézilabdázóinktól, akik felkészülését betegségek is nehezítették, így a szakvezetés még kedden este sem tudta biztosan, hogy milyen felállásban vág majd neki a mérkőzésnek a Kohász.

A két csapat az idei szezonban már találkozott egymással, ám az EHF Kupa selejtezőjéből az érdiek kettős győzelemmel jutottak tovább, vagyis az előjelek nem a legbiztatóbbak. Mint azt György László másodedző elárulta a motivációval nincs gond, aki tudott, keményen készült az elmúlt napokban, ám a remélt sikerért nagyon keményen meg kell majd dolgozni.

"Ismerjük az érdieket, nagyon erős csapatot alkotnak, erős a jobb oldaluk, Krpez, Gonzalez bárhonnan veszélyes, Klivinyi is remekül szerepel az idei szezonban, s a kapuban van egy Janurik Kingájuk, aki óriási stabilitást ad számukra. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a jó teljesítmény tőlünk nem lesz elég a győzelemhez, ehhez extrát kell nyújtania mindenkinek, aki pályára lép. Kulcsfontosságú lesz, hogy miként tudjuk semlegesíteni az érdiek kulcsembereit, míg az ellenfél kapujánál nagyon oda kell figyelnünk a befejezésekre, nem férnek bele a kihagyott ziccerek" – fogalmazott György László.

Kézimeccs után irány a jégpálya

Mint arról beszámoltunk már, eredetileg este hat órakor kezdődött volna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak DVTK elleni rangadója is, ám a DAB hokisai kitértek együttesünk mérkőzése elől, s este fél nyolctól fogadják a MOL Liga éllovasát. Az Acélbikák ráadásul még egy akcióval kedveskednek a drukkereknek, ugyanis azok, akik a jégcsarnok pénztáránál felmutatják a kézilabdázók meccsére szóló érvényes, tehát a csuklón hagyott karszalagjukat, fél áron tekinthetik meg a DAB és a DVTK találkozóját. A DKKA vezetése természetesen nagyon köszöni ezt a sportszerű hozzáállást, s ezzel együtt arra buzdítja drukkereit, hogy aki teheti, az Érd elleni mérkőzés után ruccanjon át a jégcsarnokba, hogy a helyszínen szurkoljon Azari Zsolték győzelméért.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.