Dunaújváros Hetilap

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

Molnár Emese - 2017. február 23. 8:30

A kormány célkitűzései közt szerepel, hogy kevesebb embernek kelljen a közfoglalkoztatásban dolgoznia. Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programokat tervez kialakítani.

A helyi nemzetiségi önkormányzat és a DHHF Nkft. tárgyalásokat folytataz város önkormányzatával, hogy a megfelelő közfeladat ellátására irányuló szerződéseiket piaci alapra helyezve, 37 személy részére főállást tudjanak biztosítani. Mindezt Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondta szerdai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, ezidáig az önkormányzat fenntartásával közösen 150 embernek tették lehetővé, hogy újra visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra. Tervük közt szerepel olyan munkahelyeket teremteni, mely segíti elérni az állandó foglalkoztatottság növekedését. Továbbá kiemelte, a kormány által európai uniós és hazai forrásokból finanszírozott programok lehetőséget adnak nekik arra, hogy különböző szakmai képzéseken keresztül, megfelelő végzettséget szerezhessenek a hátrányos helyzetű, vagy átmenetileg segítségre szoruló emberek, kortól, nemtől, származástól függetlenül esélyt kapva arra, hogy újra visszakerülhessenek a munka világába. Ezen emberek érdekeit képviselve kidolgozott módszerekkel, partnereik segítségével és együttműködésével kívánnak újabb eredményeket elérni a felzárkóztatásban és az elhelyezkedés elősegítésével.

 

Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is hangsúlyozta, a város teljes mértékben elégedett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, illetve a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. munkájával, melyről évente többször is kapnak eredményes visszaigazolást. A közfoglalkoztatásban résztvevők pedig szinte egytől egyig jelezték, hogy mennyi megbecsülést és támogatást kaptak. A program, ahogy eddig is, úgy ezután is számíthat a város önkormányzatának minden segítségére.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője biztosította az önkormányzatot, hogy a jövőben is lesznek olyan források, melyek lehetővé teszik a közfoglalkoztatás mellett a hátrányos helyzetűek visszaállítását az elsődleges munkaerőpiacra.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója a városban jelentkező munkaerő-piaci hiányok megszüntetésére létrehozott képzésekről beszélt a sajtótájékoztatón, és hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a munkaerőhiányra gyorsan és relevánsan reagáljanak, elősegítve a megfelelő szakemberek képzését.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.