Kevesebb a bűncselekmény a városban

Molnár Emese - 2017. február 22. 18:17

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és kevesebb lett a lakásbetörések, valamint az autófeltörések száma is a városban. Így értékelte a tavalyi esztendő eredményét Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője a szerdai állománygyűlésen.

A kapitány úgy fogalmazott, összességében teljesültek a kitűzött célok. A bűnügyi helyzettel kapcsolatosan elhangzott, hogy csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, emellett a nyomozáseredményesség tekintetében is javulás történt. A lakásbetörések és a gépjárműfeltörések számadatainak tekintetében szintén javulás tapasztalható.

A statisztikai adatok szerint 2010-ben 64, 2015-ben 21, míg 2016-ban 12 rablást regisztráltak. A nyomozáseredményességi mutató a két évvel ezelőtt 68,2 százalékhoz képest tavaly már 91,7 százalékos volt.  Míg 2015-ben 337 lakásbetörést regisztráltak, úgy tavaly már csak 147 esetet jegyeztek. A közúti balesetek tekintetében 2015-ben 7 halálos, 40 súlyos, 82 könnyű sérülésekkel járó baleset történt. Ezek a számok 2016-ban 5 halálos, 45 súlyos, és 63 könnyű sérüléses balesetet mutatnak.

A rendőrkapitány a rendészeti szakterületet érintően kiemelte, hogy a biztonsági intézkedések száma nőtt, amely véleménye szerint jól érzékelteti az állomány szociális érzékenységét. A dunaújvárosi rendőrök a téli időszakban számos esetben segítettek rászoruló személyeknek. Suszter Tamás rendőr alezredes köszönetet mondott az állomány erőfeszítéseiért és megfogalmazta a 2017. évre kitűzött célokat.

Fotó:police.hu

A szakmai értekezlet elöljárója dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, aki a dunaújvárosi rendőrök teljesítményét kivételesre minősítette és köszönetét fejezte ki a kollégák áldozatos munkavégzéséért.        

Az évértékelő állománygyűlésen jelen volt Cserna Gábor polgármester is, aki lapunknak elmondta, köszönet illeti az állományt a 2016-ban végzett eredményes munkájáért, és az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja a kapitányság munkáját.

- Úgy vélem, a rend a legfontosabb érték minden társadalom életében, ezért Magyarországon a rend nemzeti ügy. A kormány a rendőrök erőfeszítéseit ismeri el azzal, hogy kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert biztosító rendvédelmi életpályamodellt indított el 2015 júliusában. Ennek eredményeként 2019-ig átlagosan 50 százalékos béremelés valósul meg. Ezt mintegy 60 ezer rendvédelmi dolgozó, köztük a dunaújvárosi állomány is érezheti- mondta Cserna Gábor.

Arról is szólt, hogy az anyagi megbecsülés mellett fontosnak tartja, hogy a munkavégzés egyéb feltételei biztosítva legyen számukra. Az önkormányzat évek óta elismeréssel és jutalommal támogatja a kiemelkedő munkát végző rendőrök munkáját. Biztosítják a kapitányság által kért szakemberlakásokat, és folyamatosan növelik a városunk útjait és tereit vigyázó térfigyelő kamerák számát.

A polgármester hozzátette, bár Dunaújváros térségét közvetlenül soha nem érintette a migránsáradat, de a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság személyi állományából nagy számban teljesítenek szolgálatot az államhatár védelmében, ezért az önkormányzat anyagi támogatást biztosítva ismerte el és köszönte meg a dunaújvárosi rendőrök áldozatvállalását, megnövekedett munkaterheit.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)