Véget ért a rájátszás

spigott - 2017. február 17. 7:57

Gólokban gazdag utolsó forduló után dőlt el, hogy a Dunabiztos Micro és a Steelworkers együttesei játsszák a városi futsal bajnokság fináléját.

A városi futsal bajnokság rájátszásának utolsó fordulójának mérkőzéseit rendezték meg szerdán és csütörtökön este az egyetemi sportcsarnokban, valamint az Arany iskola tornatermében. A tét a felsőházban volt lényegesen nagyobb, hiszen még három csapatnak volt reális esélye arra, hogy odaérjen a szuperdöntőt érő első két hely valamelyikére. A véghajrá nyitómeccsén a második helyezett DFDSE és a sereghajtó Echtefrontin mérte össze egymással erejét, s ahogy az várható volt, a dunaújvárosi futsal utánpótlásra építő egyetemistáknak nem okozott gondot a győzelem megszerzése, s 10-4-es sikerükkel nagyot léptek a döntő elérése felé.

A Kemi-Ker Mirage és a Rutin Mix csatájának már nem volt komoly tétje, így a csapatok nem sokat törődtek a védekezéssel. Az összesen 23 gólt hozó találkozó végén azonban a Mirage örülhetett a 12-11-es győzelemnek, ám ezzel együtt is csak beérte pontszámban ellenfelét, megelőzni már nem tudta. A rájátszás utolsó, csütörtöki játéknapján az alsóházi küzdelmeket már megnyerő Széchenyi Pékség játszott 5-5-s döntetlent a River Plate gárdájával, majd a Dunabiztos Micro aratott 14-3-as sikert a Black and White csapata ellen, aminek köszönhetően eldőlt, hogy a felsőházi rájátszást megnyerő Dunabiztos lesz a szuperdöntő egyik résztvevője.

A forduló utolsó mérkőzésén a Steelworkers gárdájának kellett legalább huszonegy gólos győzelmet aratnia a Mé-Szi Frucht ellen ahhoz, hogy felérjen a döntőt érő második helyre. Az "Acélmunkások" véghez is vitték ezt a feladatot, 28-5-re legyőzték a Mé-Szi Frucht csapatát, s jobb gólarányuknak köszönhetően felkapaszkodtak a tabella második helyére, így ők játszhatják az idei városi futsal bajnokság fináléját, melyet várhatóan február 27-én, a Dunaferr DUE Renalpin FC és a Göcsej SK felnőtt bajnoki mérkőzés előtt rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Eredmények

Felsőház
Echtefrontin – DFDSE 4-10
Kemi-Ker Mirage – Rutin Mix 12-11
Black and White – Dunabiztos Micro 3-14
Mé-Szi Frucht Kft. – Steelworkers 5-28

Alsóház
Széchenyi Pékség – River Plate 5-5

A rájátszás végeredménye

Felsőház: 1. Dunabiztos Micro 16 pont, 2. Steelworkers 15 pont, 3. DFDSE 15 pont, 4. Black and White 10 pont, 5. Mé-Szi Frucht 8 pont, 6. Rutin Mix 7 pont, 7. Kemi-Ker Mirage 7 pont, 8. Echtefrontin 3 pont.

Alsóház: 1. Széchenyi Pékség 17 pont, 2. Siker Ablak 15 pont, 3. Kulcsi SE 10 pont, 4. River Plate 9 pont, 5. Asztalos Gumiszervíz 9 pont, 6. Zéró Tolerancia 6 pont, 7. Kan-Ászok 5 pont, 8. Papa SE 2 pont.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.