Három érem a fővárosból

spigott - 2017. március 20. 12:41

Kiválóan szerepeltek hétvégi versenyükön a Danubius KSE tollaslabdázói, akik összesen három éremmel térhettek haza a Pesti Kupa elnevezésű országos viadalról.

Budapesten, a Pesti Kupa elnevezésű Országos Ranglista Versenyen léptek pályára hétvégén a Danubius KSE tollaslabdázói. A dunaújvárosi fiatalok közül Vagyóczki Roland, valamint Dobrovitz Barabás Zoltán korosztályánál egyel feljebb versenyzett a fejlődés érdekében. Roland az U13-as, míg Zoltán az U17-es mezőnyben igyekezett bizonyítani, s mint azt Jakab János, a Danubius KSE vezetőedzője érdeklődésünkre elárulta, mindkét fiatal színvonalas, szép játékot nyújtva érdemelte ki az elismerést még annak ellenére is, hogy érmet ezúttal nem sikerült szerezniük.

Vagyóczki Dávid, Jakab János és Nagy Bence az eredményhirdetés után (kép: Danubius KSE)

Nagy Bence és Vagyóczki Dávid a velük azonos korosztályúak ellen, az U13-as mezőnyben léptek pályára, méghozzá remek eredményeket elérve. A Danubius KSE tollaslabdázói veretlenül, szettveszteség nélkül zárták a csoportkört, s a legjobb négy közé is magabiztos játékkal jutottak tovább. A véghajrában mindketten érmekért játszhattak tehát, s Nagy Bence végül a második, míg Vagyóczki Dávid a harmadik helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket, míg a párosok sorozatában remek játékkal, veretlenül szerezték meg a viadal aranyérmét.

Mint azt Jakab János elmondta, a Danubius KSE versenyzői a közeljövőben sem pihennek, hiszen a közös gyakorlásokat követően, március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán, az Országos Tollaslabda Diákolimpiai Döntőn lépnek majd pályára a szakosztály utánpótlás korú versenyzői.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.