Huszonöt kamerával bővül a rendszer

Molnár Emese - 2017. március 12. 17:47

Tizenkét térfigyelő kamerát májusban, további tizenhárom kamerát pedig még ez év végéig fognak felszerelni városszerte. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

Suszter Tamás alezredes, Dunaújváros rendőrkapitány elmondta, jelenleg harmincöt térfigyelő kamerával figyelik a városba ki- és bevezető utakat, a frekventáltabb területeket.

Lőrinczi Konrád képviselő, az önkormányzat közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke elmondta, májusban, de legkésőbb június elejéig tizenkét kamerát fognak kihelyezni városszerte. Közbeszerzési pályázat által már kiválasztották a kivitelezőt, így hamarosan megkezdődhet a kamerák telepítése. A pontos helyszíneket a lakossági jelzésekre, kérésekre, valamint a rendőrségi statisztikákra (bűncselekményi és baleseti adatokra) alapozva határozták meg. A rendszer hatvan térfigyelő kamerát tud kezelni, így az önkormányzat a teljes kapacitás határáig bővíti a rendszert.

- Három szempontból fontos a térfigyelő kamerák kihelyezése. Egyrészt visszatartó ereje van a bűnelkövetéseket illetően. Másrészt sokat segít a már megtörtént bűncselekmények felderítésében a rendőrségnek. Erre számos példa volt már országszerte is. A harmadik lényeges dolog, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is szolgálja, legyen szó akár csak arról, hogy sokkal nyugodtabban hagyják a parkolóban az autóikat - mondta lapunknak Lőrinczi Konrád.

Hozzátette, még ebben az évben további tizenhárom kamerát helyeznek ki a rendőrségi javaslatok alapján, így teljes lesz a rendszer kihasználtsága. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!