Huszonöt kamerával bővül a rendszer

Molnár Emese - 2017. március 12. 17:47

Tizenkét térfigyelő kamerát májusban, további tizenhárom kamerát pedig még ez év végéig fognak felszerelni városszerte. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

Suszter Tamás alezredes, Dunaújváros rendőrkapitány elmondta, jelenleg harmincöt térfigyelő kamerával figyelik a városba ki- és bevezető utakat, a frekventáltabb területeket.

Lőrinczi Konrád képviselő, az önkormányzat közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke elmondta, májusban, de legkésőbb június elejéig tizenkét kamerát fognak kihelyezni városszerte. Közbeszerzési pályázat által már kiválasztották a kivitelezőt, így hamarosan megkezdődhet a kamerák telepítése. A pontos helyszíneket a lakossági jelzésekre, kérésekre, valamint a rendőrségi statisztikákra (bűncselekményi és baleseti adatokra) alapozva határozták meg. A rendszer hatvan térfigyelő kamerát tud kezelni, így az önkormányzat a teljes kapacitás határáig bővíti a rendszert.

- Három szempontból fontos a térfigyelő kamerák kihelyezése. Egyrészt visszatartó ereje van a bűnelkövetéseket illetően. Másrészt sokat segít a már megtörtént bűncselekmények felderítésében a rendőrségnek. Erre számos példa volt már országszerte is. A harmadik lényeges dolog, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is szolgálja, legyen szó akár csak arról, hogy sokkal nyugodtabban hagyják a parkolóban az autóikat - mondta lapunknak Lőrinczi Konrád.

Hozzátette, még ebben az évben további tizenhárom kamerát helyeznek ki a rendőrségi javaslatok alapján, így teljes lesz a rendszer kihasználtsága. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)