Ismét magyar – székely hokimeccs, ezúttal Dunaújvárosban

doszerk - 2017. március 15. 14:53

A remények szerint telt ház előtt, remek hangulatban mérhetik össze erejüket egymással május 1-jén a Magyarország - Székelyföld gálamérkőzés résztvevői a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Az elmúlt három rendezvény óriási sikert hozott, s ha a szervezőkön múlik, a negyedik alkalommal sorra kerülő Székelyföld – Magyarország Gálamérkőzésen is telt ház előtt, remek hangulatban léphetnek majd pályára a csapatok. A május 1-jei összecsapás azonban több szempontból is eltér az eddigi három gálameccstől, legfőképpen abban, hogy az idén először nem Székelyföldön, hanem Magyarországon, méghozzá a Dunaújvárosi Jégcsarnokban húznak szerelést a csapatok. Ugyan a "főmeccs" keretprogramját még gőzerővel egyeztetik, az biztos, hogy különleges eseményre számíthatnak azok, akik május első napján ellátogatnak Dunaújvárosba. Ez a legutóbbi három megméretés alapján is egyértelműnek tűnik, ám mint azt a gála mindig és mindenben maximalista főszervezője, Vargyas László elárulta, az a minimum, hogy egy olyan délutánnal kedveskednek az érdeklődőknek, amire nagyon sokáig kedves emlékekkel gondolnak majd vissza.

"A 2015-ös gálamérkőzésen Szuper Levente, Ladányi Balázs, és Horváth András is javasolta, hogy a következőt tartsuk Magyarországon, s mivel ebben is igen nagy volt az egyetértés, így nem sokat gondolkoztunk azon, hogy hol csapjanak össze egymással ismét a csapatok. A történelmi előzmények alapján az is egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést Dunaújvárosban kell megrendezni, mert azt már a tavalyi jubileumi gálamérkőzés is bebizonyította, hogy nagyon szeretik itt a jégkorongot, s ha ezzel a rendezvénnyel még egy kicsit tudunk segíteni a dunaújvárosi jégkorongnak, vagy akár egy gyerekkel is meg tudjuk szerettetni a sportágat, már megérte a befektetett munka. Igyekeztünk úgy összeállítani a csapatokat, hogy olyan játékosok korcsolyázzanak jégre május elsején, akikért megéri sőt, érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre, s természetesen nekem is az a vágyam, hogy tényleg telt ház előtt, nagyon jó hangulatban töltsük el ezt a délutánt. Az biztos, hogy Gebei Péter és Vas Mátyás játékvezetőként vesz részt a mérkőzésen, s rajtuk kívül valószínűleg még két erdélyi bíró is korcsolyát húz majd. Ahogy a legutóbbi gálán, úgy idén is gondolunk a jótékonykodásra, ahogy ennek részletei is tisztázottak lesznek, természetesen azonnal be is számolunk róla. Az már most hatalmas öröm számomra, hogy rengetegen érdeklődnek a gálamérkőzés iránt, sok helyről kapunk segítséget, s ezt én egy nagyon magas színvonalú rendezvénnyel szeretném meghálálni.

A célunk az, hogy minél több embert csábítsunk Dunaújvárosba, de nem csak a mérkőzésre, hanem az azt megelőző programokra is. Utóbbiak pontos menetrendje még nem dőlt el, ezen is nagy erőkkel dolgozunk, s a jövőben ezt is megosztjuk az érdeklődőkkel. Az Igazi Csíki Sörrel már megegyeztünk, lesz kürtőskalács és kolbászsütő is, az erdélyi ízek szerelmeseire is gondoltunk természetesen, emiatt is érdemes lesz ellátogatni Dunaújvárosba. Nagyon köszönjük az esemény fővédnökeinek, dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, valamint Böjte Csabának, hogy a rendezvény mellé álltak, s természetesen minden jégre korcsolyázó hokissal azon leszünk, hogy a székely és a magyar csapat negyedik gálamérkőzésén is felejthetetlen élménnyel gazdagítsuk a sportág szerelmeseit" – fogalmazott Vargyas László.

A gála pontos programjának kidolgozása tehát még folyamatban van, s ugyan a tervezett játékoskeretek sem véglegesek még, hiszen a MOL Liga döntője mellett a romániai bajnoki rájátszás is zajlik még, egy szép csokorra való névvel azért már így is szolgálhatunk, s ahogy azt Vargyas László is elmondta, a résztvevő játékosok névsorát böngészve tényleg érdemes lesz kilátogatni május 1-jén a Dunaújvárosi Jégcsarnokba.

A csapatok játékoskeretei (még nem végleges lista):

Magyarország: Ladányi Balázs, Szuper Levente, Vas János, Szélig Viktor, Horváth András, Palkovics Krisztián, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Nagy Gergő, Kovács Csaba, Peterdi Imre, Tokaji Viktor, Szilassy Zoltán, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Rajna Miklós, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Hegyi Ádám, Kozma Zoltán.

Székelyföld: Becze Tihamér, Molnár Szabolcs, Bartalis István, Bartalis Balázs, Sofron István, Nagy István, Moldován Ervin, Péter Róbert, Ruczuj Gellért, Baróti Zsolt, Borsos Attila, Antal Zsombor.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.